Multitasking FTW! Koken is leuk, en autorijden is leuk. Waarom zou je dan als kok niet het aangename met het aangename verenigen, en je stukje Tarbot bovenop het boxerblok van je 911 Carrera GTS Cabrio garen? Wel met weinig olie graag.
Voor topkoks draait het niet zo zeer om efficiency, maar meer om ambachtelijkheid. Ook proberen ze steeds weer nieuwe wegen in te slaan, qua smaakcombinaties en het presenteren van de gerechten. Met een simpele lolly hoef je niet meer aan te komen (dat deed Jonnie Boer in 1862 al), en als je echt even zonder inspiraasie zit gooi je je tent gewoon dicht (fijnproevers weten wie ik bedoel). Francois Geurds van restaurant Ivy doet iets wat ik Gordon Ramsey nog niet zo snel zie doen: een hapje eten garen met behulp van je motorwarmte.
Toch is dit niet de eerste persoon die dit doet: ik kan me van heel lang geleden nog een tell sell-achtig programma herinneren waarin eveneens een stuk vis in een zakje onder de motorkap van een auto werd gelegd (uit de tijd dat Mike met zijn mooie truien – God hebbe zijn ziel – nog de commercial presentations deed). Enfin, of je het je gasten ook durft voor te schotelen is een tweede (dit maal is voor zijn ouwelui), maar het levert wel vermakelijk beeld op. Tevens is het voor het eerst dat het visje eens niet achterop, maar achterin de auto zit.
PS Meer culinaire crossovers? Check dit en dit. En natuurlijk dit.
hahahah. alleen ik zou geen porsche nemen….
@hema36: Ferrari dan? Weet je zeker dat het aanbrandt :p
@baqqie: Met gesmolten lijm als saus heerlijk!
tja zie het nut er niet egt van in, maar als je het leuk vind.. waarom ook niet!
Deed me hier aan denken…. (vanaf min 4)
http://www.youtube.com/watch?v=obrV4JnFLDo
@dennisr: helemaal mee eens.
Ik kan mij nog een aflevering van Bassie en Adriaan herinneren waar ze een eitje bakken op hun auto in de woestijn. Na-aper!!
@joosthoeve: haha ik wou dezelfde reactie posten!!
Overlaatst was er ook een programma (op tv of op pc, dat weet ik niet meer) die eten klaarmaakte door het op te warmen op het blok van een Mercedes-Benz (ik geloof een 190 E)
@lovethecar:Ja dat was op autoweek. Was een Mercedes 300SE.
hahah ja klopt, was die witte van autoweek
Lang, lang geleden tijdens de Top Gear America special bakte Jeremy Clarkson ook een eitje op z’n auto in de woestijn, maar dat was omdat de auto zo heet werd door de zon.
heb je dat zelf verzonnen ??
en dan nog het lef hebben om “ja” te zeggen ..
man man man .. zo,n stukkie witvis wordt overal gaar op ..
Het enige wat je in een auto moet klaarmaken is een vrouw vind ik .
Hahah @joosthoeve @rubenpriest, ik moest ook direct aan Bassie & Adriaan denken met heet water, en een eitje bakken op de motorkap. Toen ze in ‘Death Valley’ waren.
@MLTB: waar May laatst weer met de Evoque was :-) Wat een rotbaan blijven ze toch hebben!
Tarbot is wel walgelijk lekker trouwens. Godverkutjebef.
Hoeft overigens niet met hoofdletter, @ AB…
je hebt complete motorcooking boeken. Dingen zo als grote hompen rood vlees in het motorcompartiment en dan 2 uur rijden ofzo. Truckers in de US schijnen het nog al eens te doen.
Gordon Ramsay bij Top Gear waar hij ergens in het midden vh filmpieeen stukje vlees onder de motor gegaard te eten krijgt van Jeremy:
http://www.youtube.com/watch?v=o9vhGiSL904