Eindelijk kunnen we kennismaken met de enige Mégane die er echt toe doet.
Het heeft even geduurd, maar ze staat nu voor me. In het oranje. Ze is 60 millimeter breder van voren en heeft een 45 millimeter dikkere bips. Gespierd, zonder te dik te zijn, een #fitgirl lijkt op z’n plaats. Bovendien is Renault niet te bang en introduceert de auto in het oranje, wat altijd een goede keus is. Alleen het klassieke Jaune Sirius (metallic geel) kan dat overtreffen wat mij betreft, maar ook Volcanic Orange staat de Mégane R.S. 280 prima.
In het interieur vinden we dikke sportstoelen, een fijn sportstuur en een EDC-pook. Kak. We hadden op een handbak gehoopt. Tegelijkertijd: we zijn niet boos, de handbak is in ieder geval wel leverbaar en de EDC is natuurlijk belangrijker nieuws. Overal waar we kijken zijn rode stiksels, carbon-look onderdelen en R.S. logo’s te vinden. Renault laat er geen twijfel over bestaan dat we met een écht Renault Sport product te maken hebben. Allemaal prima, maar het enige wat ik wil weten is hoe het ding rijdt, want dát is waar het om gaat bij producten van Renault Sport.
En dus drukken we op de startknop om de 1.8 twinscroll turbo te activeren. Een subtiele brom laat weten dat dat gelukt is. We schuiven de pook naar de stand “D” en gaan op pad. We hebben 280 pk en 390 Nm koppel onder onze rechtervoet en kunnen in theorie in 5,8 seconden naar honderd (met behulp van launch control) en een topsnelheid van 250 kilometer per uur halen. Later zullen we hierop terugkomen, bij het circuit van Jerez de la Frontera, om wat rondjes op de baan te maken en die waarden uitgebreid te testen.
Het circuit ligt in een fraaie, heuvelachtige omgeving in het zuidelijkste puntje van Spanje. Dat stuk dat het dichtst bij Marokko ligt, zeg maar. Een fijne omgeving die is bezaaid met wegen van allerlei pluimage: slechte, smalle bergweggetjes tot open, overzichtelijke, brede N-wegen die door glooiende heuvels slingeren en alles daartussen. Kortom: we zullen alle mogelijkheid hebben om de Mégane R.S. op alle mogelijke manieren aan de tand te voelen.
Nadat we de vloeistoffen een beetje op temperatuur gebracht hebben, besluiten we gas te geven. We bevinden ons op een vrij ruime provinciale weg en kunnen mooi een beetje gang maken. Dankzij het beschikbare koppel versnellen we moeiteloos, inhalen is zo mogelijk nog makkelijker. We hoeven niet door te halen tot de redline, als reismachine doet deze Renault het goed. Na niet al te lange tijd gaan we de hoofdweg af, op weg naar een bergpas.
Die ligt er iets minder fraai bij. Gaten in de weg, een lappendeken van asfalt variërend van een paar dagen oud tot iets wat waarschijnlijk ten tijde van Napoleon al aan vervanging toe was: het ligt hier allemaal dwars door elkaar. Bovendien is het recent slecht weer geweest dus de weg is voorzien van plekken met opgedroogde modder en andere meuk die van de heuvels en bergen op de weg gespoeld is. Het is dus niet alleen hobbelig maar soms ook spekglad. Een ultieme plek om je onderstel eens flink op de proef te stellen.
We rammen van bocht naar bocht in de stand sport. We mogen daardoor iets meer van het ESP, maar het betekent ook dat de voorwielen af en toe enorm moeten zoeken naar grip. We worden geholpen door de werking van een software-differentieel, dat door middel van (uiterst subtiele) remingrepen de werking van een sper weet te simuleren. Het is nooit zo goed als een écht sper, maar dat is met de EDC automaat helaas niet leverbaar, ook niet als je voor een (10% stijver en met betere remmen uitgerust) Cup Chassis kiest. De handbak krijgt met Cup Chassis wél een mechanisch sper, maar daarover later meer.
De Mégane danst over de hobbels, waarbij opgemerkt mag worden dat het onderstel echt briljant de gekste hobbels en kuilen weet te filteren. Zelfs bij de lastigste compressies slaat de auto niet door, wat mede te danken is aan de hydraulische bumpstops, een techniek die Renault heeft ontleend aan haar ervaringen in de rallysport. Op het moment dat je het einde van het bereik van je schokbreker haalt, vangt deze hydraulische bumpstop het laatste stukje van de klap op. Dat doet het systeem enorm geraffineerd en dat zorgt ervoor dat de R.S. eigenlijk nooit tekort komt. Sterker nog, het geeft mij het gevoel dat het best een tandje harder kan allemaal.
De voorwielen geven je een enorme bak grip. Als je hard moet remmen voor een bocht, dan wordt de achterkant wat licht, maar dat kan je gebruiken om de auto lekker klaar te zetten voor een bocht. Je wordt dan geholpen door het 4Control systeem, of zoals we dat in normaal Nederlands noemen: sturende achterwielen. In alle settings behalve “Race” werkt de besturing zo dat je tot zestig kilometer per uur achterwielen hebt die tegengesteld aan de voorwielen draaien, met een maximale uitslag van 2,7 graden. Daardoor wordt je draaicirkel krapper en het maakt de auto wendbaar. Bij het insturen van een scherpe bocht voel je de achterkant meeswingen, terwijl je neus sneller richting de binnenkant van de bocht wijst en je dus sneller weer op het gas kan om de bocht uit te accelereren. Het voelt in het begin wat vreemd, maar het systeem is compleet herzien ten opzichte van de Mégane GT en voelt veel verfijnder. Sterker nog, als je eenmaal het vertrouwen hebt dat er echt niets geks gebeurt met de achterkant, wordt het een uitdaging het systeem zo goed mogelijk te gebruiken om je bochten te ronden.
Boven de zestig kilometer per uur draaien de wielen in dezelfde richting als de voorwielen, met een maximale uitslag van 1 graad. Daardoor kun je makkelijker en stabieler van rijbaan wisselen. Het is al met al een fraai systeem, maar het vergt enige gewenning. Zeker in het begin voelt de achterkant wat “los” ten opzichte van de voorzijde, maar het went snel en is dan een fijne hulp, zeker in krappe bochten. In de Race stand werkt alles overigens hetzelfde, alleen het omslagpunt van de besturing ligt niet op 60, maar op 100 kilometer per uur.
De auto houdt zich geweldig, maar ik ben toch benieuwd of het allemaal niet wat strakker kan. Helaas kunnen we het Cup Chassis niet op de straat proberen, maar we mogen er wel mee rijden op het voormalige Formule 1 circuit van Jerez de la Frontera. Deze superstrakke, uitdagende baan is de plek waar we proberen de Mégane R.S. tot het uiterste te dwingen. Ik mag hier kennis maken met drie verschillende dingen die ik zou kiezen ten opzichte van de auto die we net in het paddock geparkeerd hebben.
Ten eerste de kleur. Hoe tof dat Volcanic Orange op de auto met EDC ook is, Jaune Sirius is de kleur die mijn Mégane R.S. zou moeten hebben, mocht ik er zelf ééntje mogen configureren. Geel, maar met een enorm fraai parelmoer / metallic effect, ik ben er al sinds jaren verliefd op. Het is moeiteloos Top 5 materiaal in mijn lijstje met favoriete autokleuren. Maar goed, kleuren zijn bijzaak natuurlijk.
Het tweede detail waar ik het over wil hebben is de handbak. Er zijn genoeg redenen te noemen waarom je een EDC zou kunnen kiezen, maar laten we eerlijk zijn: je koopt een Mégane R.S. voor het rijplezier. En de EDC knibbelt daaraan. Dat heeft een aantal redenen: om te beginnen, het is geen superscherpe bak. Dat de EDC behoorlijk goed kan zijn heeft Alpine bewezen, maar in de Mégane R.S. overtuigt hij net wat minder. De reacties van de bak zijn niet altijd vlot, de schakelmomenten voelen wat wollig in alle standen behalve Race, waarin ze juist weer te kunstmatig hard zijn.
Bovendien maakt Renault dezelfde cruciale denkfout als vele andere fabrikanten: als je de pook in de Manual stand zet, geef je als bestuurder aan dat je handmatig je schakelmomenten wil kiezen. Dan moet je als fabrikant niet denken “We gaan toch lekker automatisch schakelen in de buurt van de toerenbegrenzer.” maar dat doet Renault wel. Alleen in Race ben je in de handmatige stand gedwongen zelf schakelmomenten te kiezen, in alle andere rijmodi mag je niet zelf kiezen. En dat is irritant, want ik wil niet altijd het ESP en andere veiligheidssnufjes moeten uitschakelen (inherent aan het inschakelen van de Race-stand) om zelf te kunnen kiezen wanneer ik schakel. Bovendien zijn de flippers vast gepositioneerd op de stuurkolom en aan de kleine kant, waardoor je nog wel eens mis zou kunnen grijpen.
Een andere reden dat je de handbak wil is het differentiëel, wat ons ook meteen bij mijn derde punt op de verlanglijst brengt: het Cup Chassis. Als je dit pakket kiest (prijs nog niet bekend, reken op ongeveer €1500 – €2000) krijg je een 10% stijvere demping, betere remmen en een Torsen sper. Dat limited slip differentieel is vele malen beter dan het ESP-diff op de EDC versnellingsbak en elimineert een deel van het Torque Steer op de EDC-bak. En als je het Cup-chassis kiest op een auto met automaat, krijg je geen Torsen diff, want dat past niet. Kortom: wil je een differentiëel, dan moet je een handbak kiezen en het Cup Chassis.
En dat is precies waar ik nu het circuit mee op rijd. En wat een verschil maakt dat differentiëel, de aandrijfkrachten zijn zo nog veel beter te verdelen over de voorwielen, het buitenste wiel in de bocht heeft altijd aandrijfkrachten te verwerken en daardoor kan je véél beter een bocht uit accelereren. Het enige wat ik eigenlijk nog mis is een beetje meer uitlaatgeluid. Er is een systeem met kleppen en versterking via de stereo aanwezig, maar de safety car op het circuit klinkt beter dan de overige Mégane’s op de baan. Een blik onder de auto leert ons dat de middendemper is weggehaald, dat willen we dus ook voor de straatversie!
Het nadeel van het testrijden op het circuit met het Cup Chassis, is dat het bijna niet te vergelijken is met de auto die het standaard Sport Chassis heeft, welke we op de openbare weg reden. Het asfalt van Jerez de la Frontera is gladder dan een biljartlaken en dus is het lastig inschatten hoe deze auto het doet qua demping en stabiliteit op straat. Wel is duidelijk dat de auto minder rolt en duikt. En dat de handbak strak en precies schakelt.
Bovendien is er nog een andere reden om die handbak te willen: de beloning. Een automaat is sneller, natuurlijk. Maar ik zou een Mégane R.S. kopen voor mijn plezier. En niets geeft je meer plezier en voldoening als terugremmen van hoge snelheid in de vierde of vijfde versnelling, naar 65 in de tweede versnelling met precies de juiste hoeveelheid tussengas, met heel & toe bij het wisselen van de versnellingen, de auto ondertussen in een rechte lijn proberen aan te remmen en vervolgens perfect insturen en weer op het gas om hetzelfde kunstje voor de volgende bocht te herhalen. Leg mij eens uit hoe je trotser op jezelf kan zijn door dat te doen, dan door keihard op de rem te trappen en de linker schakelflipper ingetrokken te houden zodat de auto voor je bepaalt welke versnelling goed voor je is op het moment dat je weer op het gas gaat. Als je de automaat gaver vindt, ben je begonnen je over te geven aan autonoom racen: instappen in een auto die voor je gas geeft, remt en stuurt op een circuit “omdat het sneller is en de computers het beter kunnen”. Dan kan je net zo goed een kaartje voor de Efteling kopen en in de achtbaan plaatsnemen, lijkt me.
Dus dit is de Mégane R.S. om te hebben: de handbak en het Cup Chassis zijn de ingrediënten voor een ‘fantastische’ in plaats van een ‘erg goede’ hot hatchback. De vanaf-prijs voor de handbak is overigens €42.340 euro, de EDC is een slordige €2000 euro duurder. De Mégane R.S. is terug en is wederom een speler om rekening mee te houden. In de juiste configuratie tovert deze auto een glimlach op je gezicht die er moeilijk af te krijgen is. Als we dan straks met de Trophy-uitvoering ook nog eens 20 pk, 10 Nm en wellicht een wat luidere uitlaat krijgen, gaat de concurrentie het nog moeilijker krijgen dan ze het met deze standaard R.S. al zullen hebben.
gregorius zegt
Wat een ontzettend lelijke tellerunit. Doen ze nou oprecht 90s-retro? Of was het design geld op na de ontwikkeling van dat prachtige embleempje?
Verder wel een gave bak. Zuur voor jullie NLers dat je zo’n CO2-penalty krijgen!
Pallas zegt
@gregorius: Wat is het precies het probleem net de tellerunit? Vind het niet verkeerd uitzien, stukken moderner dan de nineties-tellerunit (ook frans)waar ik tegenaan kijk…
michaelb zegt
@gregorius: tellerunit kan je instellen. Overigens baal ik inderdaad van de CO2 premies hier. Ik heb zojuist een GT besteld waar je in België een RS voor hebt. Heeft Het Goede Doel toch weer gelijk gehad…
Dutchdriftking zegt
@gregorius: Moet denk ik extra sportief zijn en het idee van een F1 stuurtje weergeven of zo. Allemaal prachtige theorieën, maar doe mij maar 4 analoge naalden aangevuld door een aantal display´s. Snelheid, toerental, water en brandstof. Aparte digitale schermpjes voor exacte snelheid, olie temperatuur, km-stand, tripteller e.d. Jaren zo geweest. Was blijkbaar te makkelijk.
viezefreddyw zegt
Ik vind het een ongelooflijk lekker kanon. Een heerlijk bommetje op wielen. De benchmark in zijn klasse.
rufctr01 zegt
@viezefreddyw: helemaal met je eens!
napo zegt
@viezefreddyw: sorry, niet mee eens… ondanks dat de Civic beyond lelijk is, is dat de hothatch bij uitstek….
87sandyd zegt
@viezefreddyw: ik vind dit erg makkelijk gezegd.
Ja de vorige was geniaal. Maar volgens vele autojourno’s is de Civic hem voorbij gestreefd. En dat is niet erg, want de Megane was al een oudje vergeleken met de Civic. Maar na 1 review van @CasperH kan je imo nog niet zeggen dat deze weer de benchmark is.
viezefreddyw zegt
@87sandyd: Is misschien wat snel gezegd door mij, klopt. Maar toch vind ik dit een geweldige wagen. In mijn ogen moet een hot hatch niet alleen heel goed rijden maar er ook heel goed uit zien. De Civic komt daarin flink te kort vind ik. Deze Megane vind ik een hele mooie auto, hij rijdt ook nog eens erg goed. Ik ben benieuwd naar de verdere updates aan deze auto. Een goede auto nog beter maken, dat kunnen ze daar wel. Wat dat betreft is het voor mij de benchmark.
leeno zegt
@viezefreddyw: Benchmark bestaat niet, iedereen heeft andere eisen die hij stelt aan zijn hothatch. 4wd, luxe, comfort of gebrek aan comfort, automaat of handbak, ….
r5alpine zegt
@leeno: Je hebt gelijk, maar…….
Het staat toch wel vast dat dit soort auto’s voor de sport wordt gebouwd, dus ultieme, maar ook trikkie wegligging, comfort van zeer ondergeschikt belang, pretpakket, dagelijks gebruik is niet van belang, remmen en besturing zijn volledig op circuit gebruik gebouwd. Anders neem je maar een Megane GT of een Gof GTI.
leeno zegt
@r5alpine: ik snap je wel maar toch geef ik je geen gelijk. Waarom heeft deze auto dan een even grote kofferbak en 5 deuren als een reguliere megane? Omdat het gewoon een daily wagen is die als enige wagen in een huishouden kan gebruikt worden. Wil je een sportwagen, koop dan ook een sportwagen die zijn gebreken heeft op het vlak van comfort. Ik heb een vrouw en 2 kinderen en ik ben een liefhebber van c-segment hothatchers dus ik heb andere eisen. Hij mag nog sneller zijn in rechte lijn als deze RS maar hij moet ook comfortabeler zijn en zo heeft iedereen zijn eigen eisen. Dat dit een pretmachine is daar twijfel ik niet aan maar als hij dat ook is als ik 2000km rij op vakantie dan heb ik toch mijn twijfels.
Dutchdriftking zegt
@leeno: Kortom, lekker sparen en een S3 kopen?
viezefreddyw zegt
@dutchdriftking: Is toch geen vergelijk? Dat ding is ruim 10K duurder…
Dutchdriftking zegt
@viezefreddyw: daarom ook sparen ;)
MaartenD zegt
Bommetje hoor! Hopelijk zijn er genoeg mensen die hem in deze opvallende kleur kopen. Staat hem wel lekker!
trustmeiamanengineer zegt
Heerlijke bak! Zet maar voor de deur, in oranje als cup met de handbak!
zezinho zegt
Sorry Casper, maar ik wil toch die automaat te veel file rijden in de randstad. Ben het wel met je eens over dat stukje rijplezier dat het weg neemt maar…. Automaat.
E34M5Touring zegt
Wel een geweldige spec zo! Vind de kleur ook erg fraai. Al zou ik net als Casper hem liever in het RS geel hebben. De extra ‘body’ doet het design wel goed zeg!
maxidyne zegt
Gave wagen, een van de beste voorwielaandrijvers die je kunt krijgen! Vind het uiterlijk mooi, interieur ook, op het vreselijk goedkoop ogende instrumentarium na…
Mooie review Casper, waarvoor dank!
atrak zegt
Ben wel benieuwd naar een vergelijk met de Hyundai i30n en de Honda Civic type-R bijvoorbeeld.
fred zegt
Wat een schijtgeluid maakt die wagen… prrrrrrR.St
maxidyne zegt
@fred: DSG farts zijn nog erger…
r5alpine zegt
@fred: Niet iedereen wil een aso geluid produceren. Nu heb je gewoon de keuze:
Je rijdt met een lekker sportief geluid, je rijdt met een lekkerder sportief geluid (tussendemper eruit) of je rijdt met een vet geluid en je stopt er b.v. een Akrapovic onder.
janmetdelangeachternaam zegt
Prachtig ding met een ongelooflijk dikke bips, maar mijn blijdschap verdween toen ik las dat er een 1.8 in zat…serieus?!
ds3thp zegt
@janmetdelangeachternaam: serieus? Want? Je hebt hem al gereden en het blok valt tegen?
Of klinkt 2.0 stoerder in de kroeg?
janmetdelangeachternaam zegt
@ds3thp: ik vind zelf van die opgefokte kleine blokjes niet prettig rijden. Hoe ik het vind voelen is dat ze heel hard moeten werken om het aantal pk/nm te halen, waardoor ze wat nerveus over kunnen komen.
Dus nee niet omdat het stoerder klinkt in de kroeg
ds3thp zegt
@janmetdelangeachternaam: kan ik mij in verplaatsen, maar dan nog… Eerst ervaren, dan pas oordelen is mijn mening.
Kan mij niet voorstellen dat dit blok enorm onder doet voor bijv. de 2.0 TSI uit een Leon Cupra.
cossiekiller zegt
@janmetdelangeachternaam: 390Nm in een hatch geeft je geen enkel gevoel dat je met een klein motortje onderweg bent. Geloof me.
ukbob zegt
Effe snel door t artikel gekeken op werk, vanavond thuis maar eens de video kijken.
Wat wel meteen opvalt: fotograaf Martijn zit op alle foto’s achter het stuur :) Renault RS kenner, dus helemaal terecht wat mij betreft!
MartijnGizmo zegt
@ukbob: Ik ben dan ook niet de fotograaf, dat is @CasperH! :)
Kvgorp zegt
@MartijnGizmo: ik had jou hier toch stiekem echt wel in beeld achter het stuur verwacht Martijn. Iedereen hier op autoblog weet dat jij de Megane RS freak bent en we hadden dan ook graag jou ongezouten mening. Gehoord.
@CasperH houd de camera echt wel even vast hoor. ?
Onehp zegt
Hou van de verbredingen, de mooie ophanging (technisch) met oa die hydraulische bumpstops en de speciale voorste wieldrager. Qua motor weet ik het niet.
Hoe groot is de koffer? Belangrijk voor de familievaders…
Dutchdriftking zegt
En dan geen plaatje van het gele exemplaar? Nu weet ik het nog niet. :P OT: fijn karretje, dit of een Focus RS? ….
87sandyd zegt
@dutchdriftking: Ga je voor scherpte of wil je de hooligan uithangen?
Dutchdriftking zegt
@87sandyd: ultieme daily driver. Lekker knallen op en neer naar werk, maar in t weekend en op vakantie moeiteloos lange afstanden rijden.
focusrs1 zegt
@87sandyd: als je dat zegt heb je zeker nog nooit in de Focus RS gereden niets wat zo stuurd als die wagen de beste hothatch momenteel(nog) verkrijgbaar
Dutchdriftking zegt
@focusrs1: Alleen de ST inderdaad. Was ook een fijne ervaring overigens.
focusrs1 zegt
@dutchdriftking: die heb ik voor de RS gehad maar is toch echt niet te vergelijken de RS is net een grote kart niets kan zo hard door een bocht
jochempie zegt
@dutchdriftking: beiden. Ik verkoop wel een orgaan. Nee ik denk dat de Focus nog net iets meer pure pret biedt, maar ook voor net iets meer geld. Dus puntje bij paaltje denk ik dat ze dezelfde fun per euro bieden.
Dutchdriftking zegt
@jochempie: Driftmodus blijft inderdaad leuk, en de looks bevallen mij beter. Met name het meer analoge dashboard bevalt me wel.
ds3thp zegt
Yes, wat een ontzettend gave bak, toch wel echt een (bereikbare) droomauto voor mij.
Later dit jaar kan je trouwens de EDC versie ook bestellen i.c.m. het Torsen diff. (en Cup Chassis)
Op dit moment zit het diff er nog niet bij als je kiest voor een Cup Chassis i.c.m. EDC
Persoonlijk zou ik, ondanks dat de handbak meer voldoening zal geven, kiezen voor de EDC versie.
Waarom; omdat de auto voor 90 / 95% op de (overvolle) openbare weg wordt gebruikt.
Daarnaast zou ik ook wachten op de Trophy versie die in Q4 op de markt komt.
Van Renault weten we gewoon dat naarmate het einde van de cyclus nadert, de RS steeds beter wordt.
Jochempie zegt
Dondersgeile bak. Hier in CH al vanaf 32600 euro te krijgen… Hmmm…..
lekkerlinksrijden zegt
Wat is die Honda toch lelijk zeg, daar moeten ze de Japanners een prijs voor geven
agdesigns zegt
Kan de achterkant alleen in het licht bekoren. In het donker zijn de achterlichten net snorren van de nieuwe megane…
Maar schitterende motor en techniek
r5alpine zegt
Wat een afschuwelijk gave auto.
Renault blijft – al sinds 1976 – toch king of the hothatches.
Wat apart dat autotesters bij een hothatch met een dubbele koppeling alleen maar klagen, maar zodra het een Porsche of andere super- of hypercar is, dan is het opeens geweldig en willen ze nooit meer schakelen.
Daarmee zeg ik niet, dat ik voor een EDC zou kiezen in een RS, maar in mijn dagelijkse familie Scenic diesel werkt de EDC uitstekend.
hans33sw zegt
Ik rijdt in de burgermans versie van dit Ding. Wat een hok is dat zeg. Zo jammer dat je er niet eens in de verte het idee van krijgt dat Renault mogelijk geniale auto’s kan bouwen. Het verschil tussen de burgermans bakken en deze is dan wel erg groot. Vroeger stuurde een gewoon 5je ook al superleuk, waarom niet die geest weer in de burgermans bak stoppen?
focusrs1 zegt
Ziet er op zich nog prima uit.. maar ja het blijft frans dus voor mij een no go… en 5,8s om op de 100 km/u te komen is vandaag de dag niet echt spectaculair.
samb zegt
@focusrs1: ja want 0-100 is het belangrijkste in een hot-hatch…
Het gaat hier om rijplezier.
Bochtige wegen, en het betere gooi en smijtwerk.
En ik denk dat deze Mégane dat heel goed gaat doen ?
Ikzelf zou voor de cup versie met handbak en sper gaan.
Zelf heb ik een R26 van de eerste generatie. Ondertussen al 10 jaar geworden. Dat ding is knetterhard, maar bezorgd me elke keer een smile op mijn gezicht als ik hem loeihard door een bocht gooi ?
focusrs1 zegt
@samb: ik rij zelf in een 2017 Focus RS en heb in 27 jaar tijd al aardig wat hothatches gereden maar deze spant toch echt de kroon bijna geen enkel voertuig kan zo hard door een bocht lijkt wel een kart
samb zegt
@focusrs1: daar geef ik je absoluut gelijk in ? wat een machine die focus RS ?
Maar ik vind toch een hogere klasse als de Mégane
st33fie zegt
Ik ben echt een VAG fan maar voor RS Renault’s heb ik een zwak
Dit ding is echt een masterpiece