
Je moet echt even goed kijken wat er anders aan de Range Rover Velar facelift. Er zijn gelukkig ook technische wijzigingen van elektrische aard.
Auto’s worden telkens drukker qua ontwerpen. Veel lijntjes, tierlantijntjes, versiersels, ‘diffusers’, uitlaten die geen uitlaten zijn: zo veel details dat je niet weet waar je moet beginnen te kijken.
Een van de uitzonderingen van de laatste tijd is de Range Rover Velar. Dat model loopt al sinds 2017 mee, dus het is de hoogste tijd voor een opfrisbeurt. En je raadt het al: die heeft ‘ie gekregen!
Update
De Range Rover Velar facelift is een typische update van een model dat al erg gelsaagd is van origine. Dat betekent dat er niet extreem veel vernieuwd is, simpelweg omdat het niet nodig was. Er zijn nieuwe Pixel LED-lampen en nieuwe ‘intens rode’ LED-achterlichten.








Mocht je je afvragen of er ook nieuwe kleuren zijn om aan de buurman te showen dat je het nieuwe model hebt, hebben we goed nieuws voor je. Ja! Er zijn twee nieuwe kleuren: Metallic Varesine Blue en Premium Metallic Zadar Grey.
Interieur Range Rover Velar facelift
In het interieur zijn er meer dingen gebeurd. Zo is er een nieuwe Pivi-Pro infotainmentsysteem, uiteraard met over-the-air-updates. Daarnaast is het interieur optioneel ledervrij. Nu is dat misschien niet wat je wil horen bij een Range Rover. Van een steakhouse wil je ook niet dat deze vegetarisch is.








Gelukkig is het een optie, als je wil kun je nog echt leer krijgen. Sterker nog, er zijn vier nieuwe lederkleuren: Cloud, Caraway, Raven Blue en Deep Garnet. Maar als je liever Ook Worst eet dan Rookworst, dan kun je dus kiezen voor Kvadrat™-bekleding met Ultrafabrics™-stof. Ja, beiden met een ™.
Techniek
Dan de techniek van de Range Rover Velar facelift. De ophanging is aangepast en moet ervoor zorgen dat het nog comfortabeler aan boord is. Er is zijn twee benzine-uitvoeringen: de P250 (viercilinder) en een P400 (zescilinder met 48V-generator). Je kunt ook dieselen, met de D200 (viercilinder met 48V) en de D300 (zescilinder 48V).








Voor Nederland is waarschijnlijk de P400e plug-in hybride het meest interessant. Dan heb je 404 pk, 640 Nm en een bescheiden uitstoot. Goed nieuws: de accucapaciteit is gegroeid naar 19,2 kWh. Daarmee kun je volgens de WLTP maar liefst 64 km elektrisch rijden.
Prijs Range Rover Velar facelift
Kortom, met de facelift voor de Range Rover Velar kan de auto er weer eventjes tegenaan. De prijs is uiteraard niet mals. Bij Land Rover willen ze er namelijk heel erg graag 85.510 euro voor hebben. Dan heb je wel de plug-in hybride.

Twee jaar geleden had je een Velar voor 75 mille en bij introductie koste de Velar 73 mille. Dat was dan nog wel een amechtige diesel met 180 pk. Dus je gaat er hoe dan ook op vooruit! Je kunt ‘m nu al samenstellen in de Land Rover-configurator!
Meer lezen? Dit zijn de 13 PHEV’s met de grootste actieradius!
Een 2.0 met 300 pk en een 3.0 met 400 pk is in principe niks mis.
Echter, zou ik toch verwachten dat ook JLR weer een stapje moet zetten.
Volvo haalt tig jaar 320 pk uit het 2.0 blokkie; en Volvo is toch minder race/exclusief dan Land Rover (laat staan afdeling Range Rover).
Ook vind ik het opvallen dat de SVR versie (met de eeuwenoude 5.0 V8) dus maar tot 2020 gedaan is en blijkbaar dus geen vraag naar is. (mensen gaan liever voor de ‘sport’ ipv de Velar?)
Anyway, ziet er uit als een puik bakkie!
Die 4pitter paarden van Volvo zijn anders niet de beste paarden. Vind ze vrij traag aanvoelen. Echter zwerft er op het web ook een filmpje rond waarbij de V60 Polestar lijn6 en 4 pitter naast elkaar staan. Waarbij de 4pitter op papier lichter en sterker is. Die 6pitter is beduidend sneller!
Haha. Ze hebben wat geprobeerd maar ze wisten nog steeds niet wat ze met die rare achterbumper aanmoesten.
Nou daar had ik dus ook het meeste van verwacht. Vind de Velar echt mooi op die lelijke plastieke achterbumper na. Nu is een facelift meestal lampen en infotainment maar ze hadden hier echt wel wat beters van kunnen maken
Valt toch wel mee? Het ziet er niet heel veel anders uit dan die van de Mazda CX90 waar iedereen hoog van opgeeft. Het is vrij plat allemaal maar misstaat niet. Zo’n lel van een bumper had t design ook verstoord denk ik.
Compleet anders dan de CX90. Om het strakke en daarmee ook een tikkie saaie model Velar wat dynamiek mee te geven loopt op de flank het carrosserie kleur deel van de bumper deel flink omhoog. Op de flank ziet dat er goed uit maar het levert aan de achterkant een groot zwart vlak op. De achterlichten zitten hoog dus er dat zwarte vlak moet echt decoratie hebben omdat de achterlichten de aandacht niet voldoende kunnen afleiden. Bij het pre-facelift model hadden ze op het grote zwarte vlak een alu kleurige boog geplakt om het ergens naar te laten lijken maar dat zag er nogal knullig uit. Nu hebben ze geprobeerd met een accentkleur en wat roostertjes er wat vorm aan te geven, het is zeker beter maar nog altijd verre van fraai. Bij de CX90 is de bumper gewoon integraal deel van het ontwerp en niet iets wat nog overbleef.