Een Porsche dealer blundert met een te lage prijs en moet daarvoor op de financiële blaren gaan zitten.
Als Porsche dealer heb je het ook niet makkelijk. Elke dag heel erg veel mensen ontvangen die komen kwijlen bij de mooiste auto’s. Dan wanneer je het kaf van het koren gescheiden hebt, ben je nog heel erg lang bezig met een prospect.
Niet alleen omdat de optielijst voor een 911 uitgebreider is dan Het Oude Testament, maar ook omdat meneer in kwestie graag de auto nog wel laten zien aan zijn en vrouw én maitresse. Toch weer twee keer naar de cappucinocorner waggelen voor verse koffie en krakelingen. En nee, die grap bedenken we niet. Dat zei een Porsche-verkoper, dus dan is het waar.
Porsche dealer blundert met prijs
Maar in China ging het er nog ietsje erger aan toe. Daar zette een Porsche-verkoper per ongeluk een Porsche Panamera iets te goedkoop online. De persoon waarvan iedereen het vermoeden heeft dat het de stagiair was, had op een Panamera een prijskaartje gehangen van 124.000 yuan.
Dat is minder dan 17 mille in euro’s. Natuurlijk is het slechts een fractie van de werkelijke prijs, die 998.000 yuan was. Nu is het net zo als met de lease-aanbieders op occasionsites (wie trapt daar eigenlijk in?) dat iedereen wel ziet dat de prijs simpelweg te laag is om realistisch te zijn.
Maar ja, in China is een bijzonder klein percentage mensen alsnog een hele hoop. Honderden mensen deden direct een aanbetaling om zo goedkoop in een Panamera te kunnen rijden. De aanbetaling was een bedrag van… 911 Yuan. Wat een grappig bedrag, want er is ook een Porsche die zo heet (de Porsche 911).
‘goed resultaat’
Uiteraard was er sprake van een vergissing. Toen de dealer erachter kwam, werd de advertentie meteen offline gehaald. De Porsche-dealer in kwestie spreekt van een ernstige fout.
Hoe Porsche er precies is uitgekomen, is niet helemaal duidelijk. Een woordvoerster laat aan Bloomberg weten dat de eerste klant is benaderd. Met die persoon is vervolgens onderhandeld tot een goed resultaat voor beide partijen. Om welke prijs het uiteindelijk gaat, is niet bekend.
In Nederland kun je dit soort strapatsen wel vergeten. Als de geadverteerde prijs te veel afwijkt van de gangbare prijs, dan moet je zelf nadenken en realiseren dat er sprake is van een fout, dwaling of ernstig mankement aan het product.
Via: Bloomberg.
Meer lezen? Dit zijn 10 snelle plug-in hybrides op een rij!
Polo Fun zegt
Dat is geen blunder maar een fantastisch idee, De prijzen van auto´s rijzen de pan uit. 17000 Kan de gewone man ook porsche panamera rijden of voor zijn stoep zetten. Het hoeft niet per se porsche te zijn hoor; een fiesta is ook goed, O´Gout. Lekker eten en Porsche. Hmmm… Van Mora ; -)
Volvo_440_turbo zegt
Hier in België, als je kan bewijzen dat je als verkoper een fout maakte, hoef je niet aan een belachelijk lage prijs verkopen. Je mag hier ook niet aan lager dan de aankoopprijs verkopen.
cossiekiller zegt
Dat is daar ook niet gebeurd… De dealer en de klant hebben onderhandeld voor een goede deal voor beide partijen.
Dus waarschijnlijk heeft hij iets van een 10% meer korting gekregen dan een andere klant..
berlinetta zegt
Hier in NL geldt de regel dat als het overduidelijk een fout van de verkoper is, dat de koper dat had kunnen weten en dat er ook geen overeenkomst tot stand komt. Echter, hoe minder duidelijk dat sprake is van een fout aan de zijde van de verkoper, hoe eerder er een overeenkomst tot stand komt waar de koper de verkoper aan kan houden.
sprankel zegt
Dat is niet juist België maar eerder de wereld, immers het moment jij een overeenkomst sluit, en dat hoeft echt niet met een handtekening, dan ben jij verplicht je aan die overeenkomst te houden. Niemand doet er lastig over als jij aan de kassa besluit je eieren toch niet te kopen (hoewel daar al een overeenkomst gesloten is) maar het gaat je heel wat geld kosten als je een overeenkomst had om een huis te kopen tenzij je kan terugvallen op een clausule uit de overeenkomst.
Fouten gebeuren nu eenmaal, mocht men toelaten dat een winkel jou per ongeluk 1000 euro laat betalen voor wat eieren en dat ik een paar containers aan goederen bestel aan 0 euro (ik hoefde er maar mijn handtekening meer onder te zetten), dan zou dit onze samenleving vrij hard ontwrichten.
Maar toch zie je regelmatig een paar clowns rechtzaken beginnen omdat ze online iets gekocht hebben aan een belachelijk lage prijs en niet akkoord gaan met de automatische ontbinding van de overeenkomst.
Richmond zegt
Lang leve de leenbakker!
denx zegt
Hoorde vandaag in het nieuws dat Porsche de auto’s niet hoefde te leveren voor genoemde prijs. Alle mensen hebben inmiddels hun aanbetaling retour ontvangen.
O plaat zegt
Alsof Porsche nog koffie moet geven. Ik ken de eigenaar van een Honda dealership, zijn enige koffie machine is voor het personeel en als zijn verkopers bezig zijn en het word druk stuurt hij potentiële kopers weg. Zijn redenering is dat mensen die een Honda willen niet voor een alternatief te vinden zijn en een andere dealer is er niet in een straal van 50km.Dus of wel aanvaarden ze zijn service of wel zoeken ze een ander merk. Hij springt niet door een hoepeltje voor klanten. Geef een hand en ze eisen een arm. Geef niets en niemand zal klagen.
cloverleaf zegt
Tuurlijk jongen, klanten wegsturen. Geloof je het zelf?
flyerbunch zegt
Hier is idd onderling een overeenkomst tussen dealer en koper gedaan dus hij is niet voor de aangeboden prijs verkocht. De koper zal wrs een NDA hebben getekend zodat de echte prijs nooit zullen weten.