Dat is gewoon knap. Een man rijdt meer dan 70 jaar ZONDER rijbewijs.
Autorijden is een kunst (volgens de genen die het kunnen). In Nederland is het over het algemeen vrij strak gereguleerd. Er is een theorie-examen met verrassend laag slagingspercentage. De dagen van een paar vraagjes met ja of nee beantwoorden liggen alweer lang achter ons. Ook bij het praktijkexamen wordt alles nauwlettend in de gaten gehouden. Je zou dus kunnen zeggen: iedereen op de weg is een fantastische chauffeur!
Ook in het Verenigd Koninkrijk krijg je je rijbewijs niet bij een paar blikken witte bonen in tomatensaus. In dit geval koos een bestuurder uit Nottingham ervoor om niet zijn rijbewijs te halen, maar gewoon te gaan rijden.
Man rijdt 70 jaar zonder rijbewijs
Nu horen we dit soort verhalen wel vaker. Jeugddelinquenten die rondrijden in een ‘geleende’ auto of mensen die enkele jaren zonder rijbewijs de wegen onveilig maken. Maar in dit geval is het wel erg bizar.
De bewuste man reed namelijk 70 jaar zonder rijbewijs! De bestuurder in dit geval was meer dan 80 jaar oud. Voor het eerst in zijn leven werd hij aangehouden door de politie. De beste man reed in een blauwe New Mini:
Unieke situatie
De ervaren chauffeur gaf aan al sinds zijn twaalfde auto te rijden. Dat is vanaf 1950, dames en heren. In al die jaren heeft hij nog nooit te maken gehad met de politie. Nog nooit is hij aangehouden of raakte hij betrokken bij een ongeval.
De politie van Nottingham (Bulwell, Rise Park and Highbury Vale Police) wil iedereen wel op het hart drukken dat dit een zeer unieke situatie is dat niet snel meer zal voor komen. Tegenwoordig zijn er veel meer camera’s en controles, waardoor de kans dat je zonder papieren kunt rijden bijzonder klein is.
Via: De Telegraaf.
Imagecredit: Dreamworks Pictures.
rutgerg zegt
Ik vind het vooral knap dat als je minimaal 82 bent je nog fatsoenlijk in en uit een MINI kunt stappen.
coldzero zegt
Met het huidige formaat Mini is dat minder knap dan met de orginele maar bijzonder is het wel ja. In Nederland rijden de meeste bejaarden, voor mijn gevoel, in een Mokka of Kona of andere (hybride) crossover met hoge instap.
Design_Driven zegt
Knap maar ook knap stom want je bent niet verzekerd.
Zelf wel eens schade gehad, gelukkig met een bedrijfsauto, door iemand zonder rijbewijs. Probeer dan maar je geld eens te krijgen, 9 van de 10 keer moet je het dus op je eigen verzekering claimen en gaat die vervolgens omhoog.
Dat zal in NL ook wel zo zijn (ik woon in het VK) maar hier hebben we ook geen waarborg fonds helaas.
roadster zegt
Als de auto verzekerd is, wordt gewoon uitbetaald en de schade verhaald op de m/v/x zonder rijbewijs. Het waarborgfonds geldt in zo’n geval sowieso niet, dan mag de dader niet bekend zijn.
mashell zegt
In dit soort gevallen zou ik een heel slechte agent zijn:”U rijdt al 70 jaar zonder rijbewijs en bent nog nooit staande gehouden? Prima, rijdt u maar door, fijne dag nog en niet verder vertellen. “
pogostick zegt
Want als je iets maar lang genoeg fout doet, is het goed
mashell zegt
Dan was het blijkbaar allemaal niet zo erg. Het rijbewijs dient om te bewijzen dat je kunt rijden, als je 70 jaar zonder problemen rond rijdt acht ik dat ook wel bewezen. Zou me er niet lekker bij voelen aan zo’n sprookje een einde te maken.
Robert zegt
@sketcher: die regels en voorwaarden van een autoverzekering zijn in het VK inderdaad een stuk strenger dan in Nederland. Klopt het dat de verzekering van de auto is gekoppeld aan de (hoofd) bestuurder? Dat soort beperkingen zie je in Nederland bijna alleen maar bij leaseauto’s.
Dit, en de maandelijkse kostprijs van een autoverzekering (een paar honderd euro per maand is niet ongewoon) maakt dat er in het VK zoveel auto’s onverzekerd rondrijden. Ik heb een naast familielid in Londen wonen, ook nog in een ‘slecht’ postcodegebied, en dat laatste is voor haar een reden om geen auto meer te bezitten.
Design_Driven zegt
Ja de persoon in een bepaalde auto is hier verzekerd niet de auto op zichzelf.
Ik heb 3 auto’s, allemaal los verzekerd met mij als hoofd bestuurder. (en een schijntje aan wegenbelasting)
In 2 auto’s is mijn vrouw ‘named driver’ zodat ze er ook in mag rijden, 1 niet dus als ze daarin rijdt is ze niet verzekerd.
Ik mag via één van mijn verzekeringen in andere auto’s rijden (die niet op mijn naam staan) maar ben dan alleen verzekered voor schade aan andere auto’s. De auto waar ik dan dus in rijd wordt dus niet vergoed. Het lenen of uitlenen van je auto aan vrienden is hier dus ook niet zo populair.
Als mijn ouders komen mogen ze dus ook niet in mijn auto’s rijden wat best handig zou zijn. Tijdelijke verzekeringen zijn vrij duur helaas vaak is het makkelijker om gewoon of zelf met de auto te komen of er eentje te huren.
Mijn verzekering is laag, want oud (40) en veel jaren no-claim.
De auto verzekering is hier vooral duur voor jonge, onervaren bestuurders met snelle auto’s, dat kan makkelijk in de duizenden per jaar lopen.
De postcode speelt inderdaad ook een rol net als hoeveel km je rijdt. Dat moet je opgeven en als je er overheen gaat is er een goede kans dat ze niet uitkeren.
basman147 zegt
In Nederland kan het ook een probleem zijn. Mijn schoonzus had haar neef toestemming gegeven om haar auto te gebruiken terwijl zij een paar maanden in het buitenland was. Helaas was hij betrokken bij een ongeval en werd als de schuldige aangewezen, maar de verzekeringsmaatschappij deed extreem moeilijk omdat hij niet was opgegeven als berijder, en ook geen lid van het huishouden was.
cloverleaf zegt
Vent kan schijnbaar prima rijden. Haal dan gewoon je rijbewijs idioot. Sorry hoor maar dit is gewoon belachelijk
roadster zegt
Hij is dus begonnen met rijden in 1952, dat waren andere tijden. Mijn opa reed (in België) al voordat er daar in 1963 een rijbewijsplicht werd ingevoerd. Als je minimaal 21 jaar oud was, kon je toen, zonder examen, t/m 1968 een rijbewijs afhalen. Destijds werd dat allemaal niet zo serieus genomen als nu. En als je in die tijd bent beginnen te rijden, zonder rijbewijs, en 70 jaar lang vraagt niemand je daarna, is er ook weinig motivatie om een rijopleiding te gaan doen.
wimof zegt
In België gingen we vroeger “gewoon” een rijbewijs op de gemeente “halen” en zonder boe of ba kreeg te dat dan (nog ook)
Het verschil met dit voorbeeld is niet zo groot, alleen gelegaliseerd.
cloverleaf zegt
Ps: dat mensen zakken voor een praktijk examen kan ik goed begrijpen. Maar alleen luie mensen zakken voor hun theorie. Dat is immers gewoon leren leren oefenen en leren.
sportabgasanlage zegt
Niet iedereen is gezegend met hersenen die een hoop informatie kunnen verwerken en reproduceren. Sommige mensen zijn doeners, en geen denkers. Dat maakt ze niet dom of lui. Daarnaast hebben sommige mensen last van faalangst, of moeite met begrijpend lezen. Dat maakt ze ook niet dom of lui.
Een klein deel is wellicht dom of lui, maar niet iedereen die zakt is dom of lui.
pyrat zegt
Heck, I’m not even mad. That’s amazing!
Dutchdriftking zegt
Toch wel humor dit, gaat de man nog zijn rijbewijs halen, of gaat hij voortaan met de bus?
pvg100 zegt
Ik ben nu al onder de indruk, maar dubbel reapect als u alsnog zijn rijbewijs zou gaan halen.
towi1989 zegt
Gelukkig bestaat daar ook nog no claim voor. De bestuurder is niet verantwoordelijk voor de kosten bij een ongeval, dus als de eigenaar de auto verzekerd heeft moet die opdraaien voor de kosten.
marcomanta zegt
Zolang ik auto rij, ben ik nog nooit aangehouden en ik denk vele met mij, dus het is best mogelijk dat er nog veel meer rondrijden zonder geldig rijbewijs.