De Formule 1-film met Brad Pitt moet “Das Beste oder Nichts” worden, zeg maar.
Het was je wellicht opgevallen dat er tijdens de Grand Prix van Amerika – net als vorig jaar – een aantal grote namen aanwezig waren. Zo liep Martin Brundle een blauwtje bij Brad Pitt (een hele eer natuurlijk) en was Apple CEO Tim Cook aanwezig om de finishvlag te zwaaien. Dit deed hij zo enthousiast dat de vlag bijna uit zijn handen vloog.
Brad Pitt en Tim Cook lijken niet zo veel met elkaar gemeen te hebben – naast het feit dat het allebei steenrijke bekende Amerikanen zijn – maar toch waren ze er vanwege dezelfde reden. Ze zijn namelijk allebei betrokken bij een nieuwe Formule 1-film. Brad Pitt speelt de hoofdrol en de film wordt geproduceerd door Apple TV+.
Bij deze Formule 1-film is óók Sir Lewis Hamilton betrokken, die een rol krijgt als producer. In tegenstelling tot Brad Pitt wilde hij al wel wat zeggen over de film. Lewis treed nog niet in detail, maar schept wel hele hoge verwachtingen.
“Ik weet dat we de beste racefilm ooit maken,” aldus Lewis Hamilton. Volgens hem wordt het niet alleen op visueel vlak een hoogstandje, maar is het ook een film die op de emotie in gaat spelen bij de fans.
Aan de grote namen die bij de film betrokken zijn zal het niet liggen. De film wordt namelijk geregisseerd door Joseph Kosinsky, die ook dé blockbuster van 2022 (Top Gun: Maverick) regisseerde. Producer Jerry Bruckheimer (bekend van onder andere de originele Top Gun en Pirates of the Caribbean) is ook niet de eerste de beste. Zij waren eveneens aanwezig in Austin.
Deze Hollywood-bobo’s waren er niet alleen voor de gezelligheid. Op vrijdag hebben ze namelijk een prestentatie gegeven voor alle teambazen. Ook zijn er individuele gesprekken geweest met diverse teams. Het lijkt er dus op dat de Formule 1-teams nauw betrokken worden bij het project.
Dat zou moeten betekenen dat het een hele realistische film wordt, al weet je het natuurlijk nooit met Hollywood. Aangezien het project nog in een vroeg stadium is zal het helaas nog wel even duren voordat we het eindresultaat kunnen zien. Je hoeft dus voorlopig nog geen abonnement op Apple TV+ te nemen.
Bron: Motorsport.com
lekkerlinksrijden zegt
Als je realistische F1 wilt zien neem je gewoon de F1tv app
rollingstoned zegt
Eerst rapper, toen fashionista, nu filmproducent?
sportabgasanlage zegt
Het kenmerk van een multipotentialist: je vindt vanalles leuk (in het begin), maar je bent HEEL snel verveeld, dus dan komt er een nieuwe hobby.
harrie zegt
Komt dat allen zien!!
Een prachtig en meeslepend verhaal over de held Leo Heaventon, versus de evil Marc Warstarter en zijn sidekick Mickey Massacre. Zal de held overwinnen en zo de wereld redden?
.
Disclaimer: Elke gelijkenis met bestaande personen of gebeurtenissen berust op louter toeval.
drdre1 zegt
Producer? Kan die dat niet aan blonde Angela overlaten? Die zorgt toch altijd voor alles?
Edge zegt
Natuurlijk zegt Hamilton dat, want als producer gaat hij een leuke knaak verdienen aan die film. Hij kan niet gaan roepen dat het een soort Driven, maar dan nog slechter gaat worden.
Wat ik persoonlijk wel interessant om te weten vond, is dat Stefano Domenicali heeft aangekondigd dat de film in de tweede helft van 2023 ook tijdens raceweekenden gaat opnemen, dat alle teams en coureurs bij de film betrokken worden.
flyerbunch zegt
Lewis heeft zelfs al een eigen filmbedrijf uit de grond gestampt en wilt na de F1 hier meer mee gaan doen. Het is hem al een beetje naar het hoofd gestegen. Wel benieuwd wat de verhaallijn gaat zijn, wrs meer een soort underdog story dat meer lijkt op een Hamilton verhaal. Met zijn betrokkenheid zal het mss meer biopic worden dus.. Ps: Tim Cook was degene die de finished vlag in de hand had trouwens.
sportevo zegt
Waarom is het hem naar zijn hoofd gestegen omdat hij een productiebedrijf heeft opgericht?
Je kunt ook niets doen met je miljoenen of het investeren in de autosport droom van de zoon van je manager maar er zijn zat rijders die tijdens of na hun F1 carrière een onderneming opstarten. Niki Lauda had Lauda Air, een Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij en ik meen dat Eddie Irvine een nachtclub had opgericht.
Gerhard Berger had een transportbedrijf (volgens mij overgenomen van zijn vader).
sportabgasanlage zegt
Het verschil tussen Hamilton en de andere voorbeelden is dat bij koning Lewis alles om HEM moet draaien. Zolang hij zelf maar in de spotlight staat is hij gelukkig. Zal vast een onverwerkt trauma zijn, want hij was zo zielig als zoontje van een gekleurde vader (die overigens een baan had als IT manager en later als aannemer en Lewis op zijn 7e zijn eerste cart cadeau gaf, dus ik geloof pertinent niet dat hij opgroeide in armoede).
doncorleone zegt
Het is heel gebruikelijk in de filmwereld om een productiemaatschappij op te starten als je een film produceert. Nadat de film is afgerond, wordt deze maatschappij weer opgeheven.
Producent wil eigenlijk gewoon zeggen dat Lewis er geld in heeft gestopt en dus een deel van de financiering doet.
sportabgasanlage zegt
Daarvoor hoef je geen bedrijf op te starten. Je kunt als individu gewoon geld investeren. Daarom zie je bij veel films tien of meer namen staan bij “Produced by….” maar zijn er hooguit twee of drie productiebedrijven betrokken.
geelbarrel zegt
Amerikaanse autofilm, dus waarschijnlijk weer met 21 versnellingen en echt bruusk stoppen doe je met n handrem ipv voetrem.
Robert zegt
Hollywood en realisme. Geloof je dat echt?
Het zal weer een vehikel worden à la ‘Driven’, met Sylvester Stallone. Dat filmverhaal werd om commerciële redenen uiteindelijk nog ‘verplaatst’ van de Formule 1 naar de (voorloper van de) IndyCar. Gelukkig.
mashell zegt
Het moet natuurlijk geen documentaire worden met van die pratende hoofden er tussendoor die je vertellen hoe ze het beleefd hebben.
Volgens mij wordt het gemakkelijk de beste F1 film ooit omdat er nog helemaal geen goede F1 films zijn.
ukbob zegt
De beste F1 films zijn denk ik halve documentaires.. het mooiste dat er tot nu toe is gemaakt over de F1 is denk ik toch de Senna docu.
Edge zegt
Mwah, ik vond Rush leuker. De Senna-film zat leuk in elkaar, maar maakte van Prost toch wel onterecht een veel grotere lul dan hij in werkelijkheid was als je de mensen die met hem hebben gewerkt mogen geloven.
sportevo zegt
Ik moet zeggen dat ik ‘Rush’ toch wel aardig goed vindt al is dat meer een verfilming van een gebeurtenis en geen fictie.
Richmond zegt
Ford vs Ferrari was een goede film, kwam ook uit Hollywood.
Robert zegt
Die film ging over de 24-uursrace van Le Mans.
Speaking of, voor de liefhebber is ‘Le Mans‘ uit 1971, met Steve McQueen, dan ook een aanrader.
Dutchdriftking zegt
En nu hopen dat het zo goed als Rush wordt….
verplicht zegt
De beste F1 is Rush. Hunt vs Lauda. Prachtig in beeld gebracht, mooi verhaal, goed geacteerd, en aardig realistisch. Als je hem niet hebt gezien, zeker een aanrader. Zelfs als je geen F1 fan bent is het de moeite waard.
harrie zegt
Grand Prix uit 1966 is natuurlijk de beste F1 film ooit gemaakt.
MaartenD zegt
Brad Pitt, wat kwam die als een lul over op het paddock
gregorius zegt
als je de helft van alle verhalen moet geloven, is het ook een enorme lul. Dus niks nieuws.
gregorius zegt
Zal het een film worden over een arme jongen, waar zijn pa 23 baantjes heeft en daarmee zn zoon 1x een kartsessie cadeau kan geven. Toevallig staat daar een oude ex-racer die stiekem die jongen af en toe nog vaker in die kart zet. In het geheim wint hij een race en langzamerhand komen grote racebazen kijken.
En dan naar het heden, waar deze jongen, nu opgegroeit in veruit de snelste auto zit en tov middelmatige teamgenoten keer op keer kampioen wordt. Vervolgens komt er een nieuwe gun in de sport, de zoon van een andere coureur en nu moet de arme held, in zn veel te snelle auto, opboxen tegen deze young gun…. en hij verliest, gaat een hoop zeuren en zeiken en komt met allerlei redenen waarom hij wel de snelste is. Etc etc.
Dat zou een goede film zijn; weer eens wat anders.
sportabgasanlage zegt
Er is zoveel onzin geschreven over Lewis’ jeugd. Zijn vader wast IT-manager maar zegde die baan op en ging aan de slag als aannemer zodat hij alleen maar de aansturing hoefde te doen en meer tijd had om met Lewis te werken aan zijn race-carrière. Lewis kreeg op z’n zevende zijn eerste cart cadeau. Toen ik zeven was kreeg ik een tweedehands fiets (en ik wilde ook een cart) dus wie is hier nou zielig?
drdre1 zegt
Briljant verwoord. Je vergeet alleen nog het Karate Kid einde, waarbij de slechte vijandcoureur zijn fout inziet en de hand uitsteekt voor vriendschap! 😂