Dit is nog eens een goed initiatief van ALD Automotive.
ALD Automotive is een internationale leasemaatschappij, actief in maar liefst 41 landen. Ze zijn net gestart met een nieuwe pilot: Own my car. Hiermee kan de bestuurder (leaserijder) zijn/haar voertuig zelf kopen als het contract eindigt. Of nog beter, je kan personen binnen je sociale netwerk van hetzelfde aanbod laten profiteren. Interesse? Help dan deze prachtige leaseauto aan een volgend baasje. Zuinig, ruim en volgens Wouter nog volop profiel op de banden. Kopen dus! #ownmycar
Hoe het werkt: leaserijders van ALD Automotive krijgen 8 tot 10 weken voor het einde van het contract een aantrekkelijk aanbod om de auto over te nemen. Gaan zij hier niet op in, dan kan hetzelfde aanbod via social media worden gedeeld. Leidt het tot een koop, dan ontvangt de leaserijder een dinercheque van 150,- Euro. Het kopen van een gebruikte leaseauto via Own my car brengt verschillende voordelen. De koper heeft een prijsvoordeel en er is meer vertrouwen omdat de auto wordt gekocht van iemand binnen zijn of haar persoonlijke netwerk. ALD Automotive kan door de verkoop via Own my car een schakel uit het operationele proces halen, wat voor hen een besparing in stallings- en transportkosten oplevert.
pleiades zegt
Leasemaatschappij en aantrekkelijk aanbod? Mijn vader had een 640i geleased en wilde deze overkopen van de leasemaatschappij. Zou 52.500,- kosten, zonder garantie of aflevering, veel te duur. Diezelfde auto staat nu bij een BMW dealer met premium selection voor 49.950,-. Ben benieuwd wat ALD dan onder een aantrekkelijk aanbod verstaat.
wildbeest zegt
@pleiades: hij is nog harder afgeschreven dan de meeste conservatieve lease agent 2 jaar geleden voorspeld had
coffeecup zegt
@pleiades: hier ook zo’n ervaring. Ik wilde de V50 van een collega overnemen toen zijn contract af liep. Tot ik de prijs zag, die zo’n 3k boven de toen geldende marktprijs lag.
E34M5Touring zegt
Geinig idee. Mijn persoonlijke ervaring is dat het lang niet altijd ‘goedkoper’ is dan zelf zoeken. Pa heeft het ook een aantal keer overwogen maar kreeg vervolgens een voorstel wat echt boven de waarde van de auto lag. Dan kan je beter zelf gaan zoeken. Sowieso, verkopen aan familie, potentieel een enorm gezeik.
lekbak zegt
@E34M5Touring: vooral dat laatste. Nooit dergelijke handel doen met familie.
Robert zegt
@lekbak: Zoals de waard is vertrouwt hij z’n gasten. Twee keer een auto gekocht van een familielid, gewoon zonder gezeur. Ik wist wat ik kocht – inclusief alle minpuntjes. Kwestie van open kaart spelen.
Ik zie mezelf over een aantal jaar de eigen auto ook wel weer doorschuiven.
jpoers zegt
@RRRobert: heb ooit een auto van mijn ouders overgekocht. En wist dat die goed was onderhouden. Helaas nog geen half jaar na dato het ene na het andere mankement. Mijn ouders hebben zich er behoorlijk rot over gevoeld. Natuurlijk compleet buiten hun schuld om maar toch dat is ook een keerzijde. Auto trouwens maar slechts 9 maanden in bezit gehad, terwijl ik gepland had met ca.5jr. Wel ingeruild op soortgelijk model en daarmee nooit echt problemen mee gehad (ongelukje, lekke banden :( )
stsv8 zegt
“er is meer vertrouwen omdat de auto wordt gekocht van iemand binnen zijn of haar persoonlijke netwerk”
Ik denk niet dat mijn netwerk er dan méér vertrouwen in krijgt …
spykerboy zegt
@stsv8: bij mij ook niet zozeer denk ik…..
lincoln zegt
Goedkopere verkopers ga je niet vinden ..
madmarky zegt
Dus stel ik krijg over twee maanden de optie om een DS3 over te kopen die nog steeds op winterbanden staat en ondertussen 10.000km over de onderhoudsbeurt heen zit. Dingen die volgens de leasemaatschappij prima zijn “want hij zit toch bijna einde contract”.
Eh, nee dank u. En ik ga het ding al helemaal niet familie/vrienden/bekenden aansmeren.
flutterby zegt
@madmarky: in het contract staat gewoon dat de onderhoud eisen van de fabrikant aangehouden dienen te worden. Je kan hem dus gewoon voor onderhoud wegbrengen.
madmarky zegt
@flutterby: De leasemij geeft enkel toestemming voor reparaties en onderhoud die bij de nog te rijden periode horen. Rij je hem niet meer totaan de volgende onderhoudsinterval, dan komt er ook geen toestemming voor de tussenliggende periodieke onderhoudsbeurt.
mout zegt
Zijn er ook leasemaatschappijen die je niet zo’n aanbod doen? Ik dacht dat standaard was – en dat het meestal een aanbod is dat mijlenver boven de marktwaarde ligt.
Maar ik weet er weinig van, want heb geen leasebak.
sandervzanten zegt
Bij mijn werkverleden moest de berijder/wagenparkbeheerder er wel eerst zelf om vragen.
eelco74 zegt
@mout: Inderdaad moest je bij ING (nu alphabet) en Leaseplan er om vragen. In mijn geval viel de prijs wel mee van “mijn” auto, maar heb het aanbod toch afgeslagen omdat ik naar een automaat wilde.
futse zegt
@mout: bij financiële wel, operationele lease niet
2wheeler zegt
@futse: bij financial lease is de auto aan het einde van de rit uberhaupt bezit van het bedrijf die ‘m least. In mijn geval iig wel. Je kunt er voor opteren om een restbedrag te laten staan voor lagere maandlasten.
vetnek zegt
Dit is vooral handig als je als leasemaatschappij een incourante auto hebt rijden die op de veiling geen snars opbrengt.. Verkopen aan de vorige berijder die er ‘emotionele’ waarde aan hecht en zo kun jij je gat in de boekwaarde mooi dichten!
Interessant business model maar dit gebeurt bij meerdere leasemaatschappijen al jaren..
x bedrag bovenop de boekwaarde na 60 maanden en je kan ze in je eigen ‘Occassion Centrum’ kwijt. De rotte appels schop je de veiling op en brand je je vingers niet aan. Zou mij niks verbazen dat die dinercheque van €150,- verrekend is in de overnameprijs.
sandervzanten zegt
@vetnek: met incourante perenkisten wordt bij de inzet van het contract al rekening gehouden op lage verkoopwaarde.
vetnek zegt
@sandervzanten: Dat ben ik deels met je eens. Stel je hebt een nieuw model.. Bijvoorbeeld de Alfa Romeo Giulia / Stelvio. Deze hebben beiden geen realistische voorgangers en daardoor heb je ook weinig tot geen data beschikbaar om je restwaarden reëel op te baseren, er bestaat dus een kans dat je hierin een misser maakt als leasemaatschappij.
stephano zegt
stukje sponsored content? Het idee van je eigen lease auto terugkopen bestaat al minstens 20 jaar.
Henk_he zegt
@stephano: er staat toch duidelijk ‘advertorial’?
pjjmv zegt
@henk_he: Noem je dat duidelijk?
Henk_he zegt
@pjjmv: Ja.
Iedere autoblogveteraan weet hoe je een advertentie herkent: zowel op de homepage als onder het artikel de tag ‘advertorial’.
pjjmv zegt
@henk_he: Ik lees het al jaren. Ik zie het wel staan als ik er naar zoek, maar opvallen? Wie leest nou van elk bericht de subtitel en tags? Give me a break. Een rood kleurtje van de letters in de subtitel of het in de hoofdtitel zetten zou al veel schelen.
Gulli zegt
Wat is het verschil met andere leasemaatschappijen? Ik heb namelijk nog steeds een hernia van het lachen nadat ik las hoeveel ze voor mijn Corsa wilden hebben aan het einde van de leasetermijn. “U bent de enige die weet hoe goed de kwaliteit van uw auto is en dat het interessant is om hem over te nemen”. Uhuh. 10k aan garagebonnen in 4 jaar tijd op een auto van 18k vond ik toch vrij stevig om over goede kwaliteit te kunnen spreken :P En dan nog wilden ze er 6k voor vangen.
JanC zegt
Die link laat een Kia Sportage zien uit 2012. Gevraagd wordt net geen 16.000 euro. Dat is zo goed als de prijs op de markt. Waar zitten dan die voordelen van minder stallingskosten? Of gaat dat alles naar ALD? Zoals al opgemerkt, hebben we hier te doen met een stukje sponsored content?
frederik zegt
Nou, ALD is vast blij met het resultaat van deze advertentie. :-)
w0ut zegt
Volgens mij is die mogelijkheid in Belgie zelfs verplicht. Maar het is zelden interessant. De leasemaatschappij mag vrij zelf de prijs bepalen. De auto’s in bulk doorsluizen naar hun clubje van opkopers gaat vlotter en is minder administratief werk voor hun. Ooit eens een collega gehad die zijn Audi A4 2.0TDI (B7) met 170.000km wou overnemen. De vraagprijs lag duizenden euro’s hoger dan de waarde. Via een “Financial Renting” is een aankoopoptie wel populair. Maar dan wordt meestal alleen het aankoopbedrag geleaset (geen operationele lease)
mikeyman zegt
Eens met de eerdere reacties. Ik kreeg bij het aflopen van het contract van mijn Sportage uit 2011 ook netjes een aanbod ter overname. Was overigens weinig speelruimte. Aanbod was wel netjes, gezien ik redelijk weinig kilometers had, maar niet extreme goedkoop. Nu ben ik wel erg netjes met mijn auto, dus dan weet je inderdaad wat je in de kuip hebt.
sracert zegt
Het blijven lease-auto 9/10x geen hol aan. nee bedankt.
freezzr zegt
Dit kan bij elke leasemaatschappij, niks nieuws aan.
futse zegt
Dat is mss een extra voordeel (voor ALD). Als je in jet achterhoofd houdt dat je je auto mss gaat overkopen of aan familie overlaat, ga je er mss iets zuiniger op zijn en beter zorg voor dragen. Hetgeen niet altijd het geval is bij leasebakken ;-)
hans75 zegt
groot voordeel van kopen op de zaak ipv leasen…. mijn 4C is over 3 jaar helemaal afgeschreven en geen drol meer waard… (weet wel wie hem dan van de zaak voor een appel en een ei overkoopt ;-))
siemi zegt
@hans75: en dan boekwinst boekt op de zaak
wimof zegt
De meeste leasingmaatschappijen zijn in handen van banken, is dat voldoende om te weten dat je altijd geschoren bent.
karhengst zegt
Doe mij maar gewoon een nieuwe, zei de verstokt leaserijder die niet van plan was minder te gaan rijden…
Heb van ALD overigens nog nooit gehoord, niet in Nederland noch in Duitsland.
wimbers zegt
Het is me nog maar 1 keer gelukt om hem goedkoop te kopen, en dat was na 3 weken onderhandelen. De “aanbiedingen” zijn doorgaans totaal niet marktconform
mrrallycross zegt
Je moet wel erg gehecht zijn aan je auto wil je dat ding overkopen