Gordon Ramsay doet eens gek en gebruikt een Aston Martin Valkyrie als een 3 miljoen euro kostend tosti-ijzer.
Een tosti is misschien wel het simpelste lekkere baksel wat er is. Twee sneetjes brood, een plakje kaas en je hebt al lekkere maagvulling. Extra aankleding kan in alles wat je tussen je sneetjes brood en de kaas kan proppen, al is ham een populaire keuze.
Tosti-ijzer
Ook kun je een tosti op meerdere manieren bereiden. Een tosti-ijzer is natuurlijk de beste optie, maar even in de oven laten liggen kan ook zeker. Zelfs een koekenpan kan een goede manier zijn om je tosti warm te maken. Eigenlijk alles wat warm wordt kan een tosti-ijzer zijn. Met die gedachte in je achterhoofd heeft chef Gordon Ramsay waarschijnlijk het meest extreme tosti-ijzer ooit gebruikt.
Valkyrie als tosti-ijzer
Want wat bijvoorbeeld warm wordt is de motorruimte van een Aston Martin Valkyrie. Gordon Ramsay, van wie de Valkyrie vermoedelijk is (maar dit kunnen we niet helemaal achterhalen), liet de V12 van de Aston hard werken op het circuit terwijl hij een ingepakt broodje kaas op de motor heeft gelegd. Genoeg tijd voor de boterhammen om te roosteren en voor de kaas om te smelten. Eigenlijk een topidee: eerst even lekker raggen in een dikke circuitauto en daarna lekker genieten van een tosti.
Wij mochten meegenieten van de op-de-duurste-manier-bereide tosti ter wereld via de TikTok van Ramsay. Overigens is dit niet voor het eerst dat koken op een automotor gedaan is door Gordon Ramsay, hij mocht ook al eens genieten van een motorgekookt driegangendiner bij een oude opname van TopGear.
Robert zegt
Hij gedraagt zich af en toe als een enorme e¡kel, maar onder de streep is hij wel een baas, hoor.
flatsix010 zegt
Hij is meer acteur dan kok geworden. Bij hem is snel het kwartje gevallen dat die als typetje boze engelse chef meer kan verdienen dan met enkel chef zijn.
rwdftw zegt
Als het daar echt goed warm zou zijn zou je je handen moeten branden. Ik denk een lauw-warme grilled cheese. Wel de snelste grilled cheese ooit denk ik, maar nog steeds lauw-warm.
Fruitcake zegt
Leuk maar fake
waterisnat zegt
Gordon Murray doet dat beter schat ik in
Roskampies zegt
Ik heb eens een fragment gezien van een landcruiser op een australische farm. Daar hadden ze een stuk vlees ingepakt en op het uitlaat traject nabij de motor bevestigd. Na rondje schapen drijven peuzelden ze het vlees op. Ooit nog eens doen. Kan dus weldegelijk.
basman147 zegt
Ook in het leger is dat een populaire manier om het noodrantsoen op te warmen. Hoef je geen extra vuurtje te stoken (rook + infrarood). Intercooler schijnt ook wel een goede plek te zijn.
rijnounsdoor zegt
Tjonge zeg, de auto is op de millimeter hetzelfde geparkeerd, de motorkap zat niet dicht (2keer), en wij moeten het allemaal geloven.
Die Ramsey lijkt af en toe een baas, maar onder de streep is het een enorme eikol. 😉
megator zegt
IDD en dat karamelisatie aan beide kanten krijg je never nooit zo op de inlaat. Je krijgt de maillard reactie op brood pas bij 140-165C volgens google en dat zou een behoorlijke temp op/in het inlaat traject zijn.
e38ossie zegt
Doe ik wel vaker met een blik knakworsten.
Broodjes mee. Beetje mosterd. BMW V8 wordt ook wel lekker warm. In Amerika wel eens een stuk overgebleven pizza van de avond ervoor opgewarmd op deze manier. Werkt perfect.
pomoek zegt
Ik snap dit niet. Niet aardig, niet leuk en niet lekker. En oh ja, niet echt.
AstonMartinDriver zegt
Oud nieuws:onze François in 2011: https://www.autoblog.nl/nieuws/topkok-kookt-met-een-911-carrera-gts-44314