Een glaszetter heeft heel andere eisen en behoeftes dan een timmerman, een onderhoudsmonteur of een autopoetser. We hebben een aantal tips voor je op een rij gezet zodat je zelf goed kunt bepalen welke bedrijfswageninrichting jij nodig hebt.
Eigenlijk begint het kiezen van de juiste bedrijfswagen bij het kiezen van de bedrijfswageninrichting. Voor je immers kunt bepalen welke bedrijfswagen je gaat rijden moet je bepalen wat er allemaal in, op of aan moet kunnen.
Om het allemaal een beetje makkelijk te maken gebruiken we het voorbeeld van een bedrijfswagen voor een schilder, maar uiteraard moet je voor elke bedrijfswageninrichting vergelijkbare afwegingen maken.
Bepaal wat je nodig hebt voor je bedrijfswageninrichting
Dit klinkt logischer dan het lijkt. Laten we een voorbeeld gebruiken om duidelijk te maken wat we bedoelen. Je bent schilder, dus je hebt een bestelwagen nodig met ruimte voor kwasten, rollers, de verf, schuurpapier en wat ander klein materiaal. Maar heb je bijvoorbeeld ook een ladder nodig? En zo ja: hoe groot is die?
Wil je die in de bus vervoeren of mag hij op het dak? Wil je wellicht ook steigermateriaal vervoeren? Moet dit permanent in je bus liggen of gebruik je dat twee keer per jaar? Als dat laatste het geval is: moet je er dan rekening mee houden bij de aanschaf van de bus of regel je een aanhanger of ruimere huurbus voor die incidentele gevallen? Het is goed om je vooraf goed bewust te zijn van wat je wel en niet nodig hebt. Het bepalen van wat je nodig hebt begint natuurlijk bij de keuze van de bus. In een lekker ruime bus kan je veel kwijt. Je komt er wellicht niet elke parkeergarage mee binnen, dat is de keerzijde.
Belangrijke spullen binnen handbereik
Zorg ervoor dat je belangrijkste spullen binnen handbereik hebt. Als je elke keer je steiger uit moet laden om bij je kwasten te kunnen, dan heb je als schilder misschien niet de juiste keuzes en prioriteiten gehad bij het inrichten van je bus. Bedenk van tevoren goed welke spullen je het meest nodig gaat hebben en zorg ervoor dat je die eenvoudig kunt bereiken.
Dubbele laadvloer
Als schilder heb je vooral veel kleine spullen bij je: kwasten, schuurpapier, een paar blikken verf. Maar die wat grotere potten latex om de plafonds te witten nemen de vloer in beslag, dus het is best lastig om bij spullen in de buurt van de scheidingswand met de cabine te komen. Wat je kunt overwegen, is een dubbele laadvloer. Deze kun je uittrekken en onderverdelen in vakken zodat je bijvoorbeeld makkelijk bij je kwasten of andere klein materiaal kunt komen. Of misschien wil je wel je ladder in de auto kwijt kunnen en onder de laadvloer kunnen schuiven?
Dakdragers en imperialen
Of heb je die ladder liever op het dak liggen? Of die steigermaterialen en -planken? Dan kun je kiezen voor dakdragers of een imperiaal. Misschien heb je wel hele lange verlengstukken om je rollers bij hoge plafonds te kunnen krijgen en kun je die niet in je bus kwijt. In dat geval kan je ook voor een (eventueel afsluitbare) opbergcilinder op het dak kiezen, zodat de laadruimte vrij blijft voor andere zaken.
Ladingzekering
Zorg ervoor dat je alles goed vast kunt zetten. Je bent natuurlijk de beste, rustigste chauffeur ter wereld, maar de wereld zit vol mensen die hun telefoon belangrijker vinden dan de weg. Als je daar een keer voor moet uitwijken of als je hard moet remmen, dan is het wel fijn dat die jumboblikken latex gewoon op hun plek blijven staan, in plaats van dat ze omvallen en openspringen met als gevolg een volledig witte bus inrichting. Zorg ervoor dat al je spullen, groot en klein, goed gezekerd staan.
Ga voor een nette bedrijfswageninrichting
Of je het nu zelf maakt of dat laat doen: zorg ervoor dat je bus netjes ingericht is. Zorg ervoor dat je, als je die deur opentrekt, een opgeruimde en nette laadruimte laat zien. Dat is voor jezelf prettig werken, maar het geeft je klanten ook een fijn gevoel als ze je bedrijfsauto open zien staan. En reken erop dat die nieuwsgierige gasten altijd even naar binnen gluren als ze de kans krijgen.
Vind het wiel niet opnieuw uit (tenzij het goedkoper is!)
Er zijn heel veel partijen die maatwerk bestelbus inrichting verzorgen, of die modulaire opberg- en inrichtingssystemen leveren. Vaak zijn dit goed doordachte, mooie oplossingen. Vaak is het daardoor ook makkelijker en soms zelfs goedkoper om je bus met zo’n systeem in te richten.
Tegelijkertijd kan het ook zo zijn dat je het zelf misschien beter en / of goedkoper kan. Als je handig bent kan je op die manier juist een hoop geld besparen op je inrichting. Maar bedenk wel dat het er professioneel uitziet want klanten zullen altijd een keer in je auto kijken.
Diefstalbeveiliging
Je werkt hard en je investeert in de beste spullen die je kunt betalen. Helaas zijn er altijd mensen die niet willen investeren en die zich liever spullen toe-eigenen zonder ervoor te betalen. Zorg ervoor dat je spullen goed beveiligd zijn. Daar zijn tal van mogelijkheden voor, zoals alarmsystemen, extra sloten, etc. Ook kan het geen kwaad om je goed te verzekeren.
Het voorbeeld van de schilder maakt duidelijk dat er meer kanten aan de keuze van een juiste bedrijfsinrichting zitten dan je in eerste instantie zou bedenken. Bepaal wat je nodig hebt. Zorg dat je bij je gereedschap kunt en deel hem dus efficiënt in. Overweeg of je jouw gereedschap allemaal IN de bus kwijt kunt of dat je een imperiaal en/of trekhaak nodig hebt. Zorg dat je lading ook goed vast kan staan. Vergeet niet dat klanten af en toe ook in je bus kijken (het oog wil ook wat) en dat bestelwagen inrichting al ruim beschikbaar is, dus ga het niet zelf uitvinden en als laatste. Verzeker wat je niet kunt missen!
Geef een reactie
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.