Het is echt bizar als je zit hoeveel mensen een Cybertruck willen.
Ah, de Tesla Cybertruck. Ondanks dat de Roadster, Model S, Model 3, Model X en Model Y eerder waren, is de Cybertruck het archetype Tesla. In alles is de auto extreem en totaal anders dat dan we gewend zijn. Het apparaat is ontworpen door een 3-jarige peuter met potlood en geodriehoek. Dat design neemt men nu in productie.
Extra opmerkelijk is dat Tesla dit design toepast in een van de meest conservatieve segment: dat van de pick-up truck. De eerste GroenLinks-stemmer en of D66-sympathisant met een pick-up moet nog geboren worden.
Zo krankzinnig veel mensen willen een Cybertruck
Nu is het fenomeen elektrische pick-up niet nieuw meer. Waar Tesla in de meeste gevallen de eerste in het segment was, is dat nu overuidelijk niet het geval. De Ford F-150 Lightning, Rivian R1T, GMC Hummer EV en Chevrolet Silverado EV gaan de Cybertruck al voor. Waar die auto’s min of meer hetzelfde doen en min of meer hetzelfde eruit zien als alle andere Tesla’s, is de Cybertruck compleet afwijkend. Schrikt dat de mensen niet af?
Welnee! Naar het schijnt zijn er krankzinnig veel mensen die een Cybertruck willen hebben. Het is nog niet precies duidelijk welke specificaties leverbaar zullen worden en wat de prijzen gaan worden, maar iedereen wil er eentje. Volgens Electrek – die de Reservations Tracker in de gaten houdt – gaat het om meer dan 1.600.000 mensen die zo’n knotsgekke Cybertruck voor de deur willen hebben staan. Dat is echt krankzinnig veel.
Perspectief
Om het even in perspectief te plaatsen: in de beste jaren werden er jaarlijks zo’n 900.000 stuks per jaar verkocht van de F-150. Dat gold dan ook als de bestverkochte ‘auto’ ter wereld. Tel daar de exemplaren van Canada bovenop en je komt uit op zo’n miljoen exemplaren per jaar.
Nu is er wel een kleine slag om de arm. Het gaat hier om aanbetalingen van 100 dollar, omgerekend zo’n 96,50 euro. Dat is dus niet echt een bindend koopcontract waarbij je ook echt vastzit aan een order. Echter, in veel gevallen zou je ook kunnen zeggen: als het enkel en alleen om de sympathieke gedachte ging, hadden de mensen al lang hun geld terug laten storten. Dat is dus kennelijk niet gebeurd.
De start van de productie van de Tesla Cybertruck staat gepland voor medio 2023.
Via: Insideevs
mashell zegt
Het kan ook zijn dat er 100.000 mensen echt een Cybertruck willen en dat er 1,5 miljoen mensen zijn die hopen een productie slot met dikke winst te kunnen doorverkopen. We leven immers in het tijdperk van opportunisme.
koeberg zegt
Dan heb je nog een groep mensen die best graag een Cybertruck zouden willen hebben maar er helemaal geen geld voor hebben. 100 dollar die je later terugkrijgt is dan nog wel betaalbaar om een paar jaar te kunnen dromen.
Net als Lisa Simpson die een setje Maple MyPhonies wil kopen.
Flutterbear zegt
En een hoop buiten Noord Amerika waarbij de vraag is of die ooit beschikbaar komt.
Verder is er ook een groep in de VS die tientallen in reservering hebben staan in de hoop om over 4-5 jaar wanneer de wachtrij weggewerkt is deze als “robotaxi” te kunnen inzetten
kenner zegt
Of 1,6 miljoen die ergens op een blog plaatsen ‘ zet maar voor de deur’
camber24 zegt
Er staat een typo in. De start van de productie medio 2023, moet 2032 zijn
willeme zegt
@camber24: hahahahahahaha!!!
Redrum zegt
😂
mashell zegt
Het eerste halfjaar na introductie ben je helemaal het mannetje en kom je geen aandacht meer te kort, het tweede halfjaar ben je iemand met een Cybertruck en daarna zullen ze over je zeggen dat je een kleine pielemuis hebt…
hotze zegt
Niet te vergeten dat je elke dag moet kotsen als je een stap buiten de deur zet en dit debiele gedrocht voor de deur ziet staan. Wat een wangestalte. Qua lelijkheid het product van de Model X, de Prius, de Multipla en een batterij Ssang Yong’s.
Als het nou was bedoeld voor de missie naar Mars, ok, maar niet voor hier graag. 2024 was toch het doel voor The Musk om te emigreren naar de rode planeet?
wimof zegt
Hoe ver kan dat ding volgeladen met een aardige last erachter?
Geen WTLP geneuzel aub.
Redrum zegt
2x naar het zuiden van Frankrijk en terug, zonder te stoppen en uiteraard met sleurhut eraan. 😒
WLTP / 1,3 aan 110 km/u dan zit je (hopelijk) goed
Abdelaziz zegt
Wat geld toch met een mensenziel doet 😇
Onehp zegt
Een gevaarlijk ding.
Zowiezo zijn pick-ups een stuk slechter voor beide inzittenden en diegene die hem tegen hun krijgen dankzij de veel lagere standaard voor botsveiligheid.
Hier is er bijkomend een groot probleem met de zichtbaarheid. De neus is onzichtbaar en je kunt geen kind zien die 5m voor de neus oversteekt dankzij het ‘design’. En de helling van de voorruit betekent erg slecht zicht in de regen en een vergroot gevaar voor storende reflecties. Dat is overigens geldig voor bestuurders EN alle cameras achter de voorruit die anders extra veiligheid verzorgen.
Ik hoop dat ie er niet komt, en al helemaal niet naar Europa.
Roskampies zegt
Wel goedkoop te maken lijkt me. Rechtoe rechtaan. Geen rate golven in het plaatwerk. Recht glas simpeler kan niet. Gaat ie veel mee verdienen.
Design_Driven zegt
Als Europeaan zou ik nog maar eens even wachten. Het huidige design komt echt niet door de voetgangersveiligheid regelgeving die we hier hebben. Daar hebben grote auto’s als Land Rover al grote problemen mee bij het ontwerpen van hun voertuigen.
De Amerikaanse regels ken ik niet zo, en pick-ups vallen in de VS niet onder personen auto’s maar hier ligt dat anders dus zal het design flink op de schop moeten. Dat zal flinke vertragingen betekenen omdat Tesla wellicht eerst alle orders in de VS zal bedienen voor ze zich druk om gaan maken over de EU.
audirs3 zegt
Wat een hoop negatieve reacties hier zeg. Als het design je niet bevalt, dan koop je toch lekker een F-150 Lightning?
Ik juich dit design alleen maar toe. Ik hou persoonlijk erg van de Delorean, BX of Countach. Hoe hoekiger hoe beter :)
dree16v zegt
Hoop dat de gemeentes alvast nadenken hoe ze omgaan met deze vervuiling van de publieke ruimte. Zal wel aan mij liggen maar vind het een spuuglelijk hok en ik weiger om Elon Musk te sponsoren, die weet van gekkigheid toch al niet wat ie met z’n geld moet