Het moment is aangebroken. De periode met de leaseauto zit erop en levert deze in bij de leasemaatschappij. Mobility Service laat in deze video zien wat er daarna met de auto zoal gaat gebeuren!
Mobility Service is de Autoblog partner in zakelijk (elektrisch) leasen. Meer informatie over Mobility Service vind je op hun website zakelijkelektrischleasen.nl
scalvaro zegt
Al antwoord op de vraag boven het artikel: Een gevoel van opluchting. Kun je eindelijk iets leuks gaan rijden!
arthur75 zegt
@scalvaro: de leaseauto is voor woon-werk gewoon handig en geen gezeur. Niemand verbiedt je een leuke tweede auto erbij te kopen. Bevalt mij prima!
ukbob zegt
@arthur75: same. Een betrouwbaar werkpaard voor doordeweeks en privé reisjes naar familie in het buitenland en iets leuks voor in het weekend.
redbeams zegt
@scalvaro: Als je perse moet leasen om iets leuks te kunnen rijden dan doe je iets verkeerd 😉
seatleon zegt
Het hangt natuurlijk af van de leasemaatschappij. Maar bij sommigen heb ik het idee dat dan het geld verdiend wordt. Ieder krasje wordt genoteerd en je mag flink bloeden om het te laten “repareren”. Andere maatschappijen doen het netjes en accepteren gebruiksschade gewoon. Ik ken Mobilty wel uit de omgeving en die doen het redelijk netjes. Dus dit is geen bash naar de sponsor😉
redneckarie zegt
@maas88: nou dat is inderdaad bij sommige partijen wel heel erg . Je gebruikt een auto 3/4 jaar op de openbare weg maar ze verwachten hem in showroom nieuwstaat terug . Hoe dan ? Volgens mij behoort dat gewoon in het stukje afschrijven te zitten tenzij de auto als kippenhok is gebruik of zo
torsen zegt
@seatleon: Vraag me af wat voor constructies dat zijn dan.
Dat is voor mij juist het voordeel van een lease auto dat je je om dat soort dingen niet druk hoeft te maken.
Richmond zegt
@torsen: gebruikers schade, zijn kleine krasjes en deuken niet groter dan een 2 euro munt. Dat wordt geaccepteerd. Al het andere heeft invloed op de vooraf berekende restwaarde. Dat is extra verlies voor de LM, dus moet de berijder daar een stuk eigen risico over betalen. Een leaseauto hebben betekend niet ongestraft de auto aftrappen en als een wrak kunnen inleveren. Uiteindelijk is de de auto van de lm en de berijder betaald voor het mogen gebruiken ervan. Dan mag de lm verwachten dat je er netjes mee omgaat en netjes inlevert.
bernoulli zegt
De berijder betaalt niet aan de LM.
noodlesoup zegt
@maas88: Mijn ervaring is niet negatief. Wat ook helpt is schades die groter zijn dan een twee euro munt (ruim) voor het inleveren melden. Dan is dat iets verzekeringswerk. Het eigen risico is vaak lager dan een verrekening na inleveren van de auto.
roberto zegt
Klopt inderdaad.. de grote jongens uit deze wereld (lees; Leaseplan, Athlon, DirectLease, ALD) zijn net als aannemers. Goedkoop offreren en achteraf de winst pakken door de extra werkzaamheden.
Daarom is het nooit onverstandig om kleinere leasemaatschappijen in offertes mee te nemen. Vaak zijn deze duurder (kunnen niet op tegen de gezamelijke inkoopprijzen van de grote jongens), alleen zijn vaak weer flexibeler met schade’s, leenauto’s, en vooral belangrijk; de meer of minder gereden kilometers. Omdat veel bedrijven totaal geen verstand van auto’s hebben, en het maar een last vinden omdat het niets met hun core-business te maken heeft, kijken ze vaak veelal naar de goedkoopste aanbieden (veelal van de grote partijen) en wordt je achteraf genaaid.. goedkoop is duurkoop!
sirdrinksalotofpetrol zegt
Die dingen gaan allemaal in ongewijzigde staat naar de veiling waar de autobedrijven de hoofdprijs mogen betalen.
MaartenD zegt
Leuk verhaal ter promotie van een sponsor. Het echte verhaal, als je jouw leaseauto inlevert bij de leasemaatschappij krijg je voor ieder lullig krasje of deukje een heeeeele dikke rekening. Het is gewoon een onderdeel van hun verdienmodel. Hoge rekening sturen waarvan ze hopen dat niemand gaat klagen, gebeurd dit toch dan de claim verlagen en toch een mooi bedrag verdienen. Als je de auto niet fabrieksnieuw inlevert ben je de sjaak, diverse malen meegemaakt, Van Mossel Lease spant wat dat betreft de kroon. Belachelijke kosten voor het “repareren van de schade”, doen we praktisch niks mee, hanteren bizarre prijzen en verkopen de auto door aan de handel…
dailydriver zegt
@maarten020: U bent er toch bij inlevering einde contract? Er wordt dan vaak al een voertuigcontrole uitgevoerd en eventueel foto’s gemaakt als bewijs. Dan zijn schades toch ook bij U betend. Het is aan de bestuurder om het dan aan leasemij te melden tijdens contractduur of niet. Voorbeeld roken in voertuig. Volledig interieur reinigen en een ozonbehandeling moet er uitgevoerd worden. Waarom zou leasemij voor deze kosten op moeten dragen??!! Als Contractnemer c.q. bestuurder is het bekent dat leasmij ten allen tijden eigenaar van het voertuig is. Staat tevens ook gewoon in contract wat gebruikersschades zijn, en schades naar eigen toedoen.
MaartenD zegt
@dailydriver: iets zegt mij dat je wellicht bij een leasemaatschappij werkt..jouw verhaal klinkt plausibel, echter is de realiteit anders. In het geval van Van Mossel komt een medewerker de auto ophalen (doet geen check) vervolgens gaat de auto naar Van Mossel om door een scanruimte te gaan en krijg je vervolgens een dikke rekening. Dan heb ik het niet over grote schades (groter dan 2 euro munt) beschadigd interieur of wat dan ook, ik hen het dan over gebruikssporen die met het blote oog amper te zien zijn, velgenrandschade is ook altijd een favoriet, kunnen we ook lekker op verdienen. De kosten die ze er voor vragen zijn ook altijd hoger dan marktconform…conclusie: het is gewoon een verdienmodel van de leasemaatschappij.
J van der Werf zegt
Als je geen fleetowner bent, wordt je voor bijna elke schade belast. Alsof ze die schade echt gaan repareren #not#
Blijft een schimmige branche!