Hoe verhoudt de Citroën C3 Aircross zich tegen zijn 22(!) compacte crossover rivalen in het B-segment die wij in een overzicht hebben gezet?
Recent deelde Citroën met ons de prijs van de nieuwe Citroën C3 Aircross: 23.090 euro. Standaard krijg je Lane Keep Assist, Verkeersbordherkenning en een 110 pk sterke benzinemotor. Dat wordt een kort artikel zo: een degelijke en goedkope keuze in een segment waar de autoliefhebber al niet te warm van wordt. Klaar!
Compacte crossovers
Toch is het nieuws en ook dat is waar Autoblog voor staat, maar er is iets mee te doen wat nuttiger is dan een onnodig uitgebreid artikel maken. De Citroën C3 Aircross komt namelijk terecht in het B-segment van de crossovers. Auto’s die gebaseerd zijn op B-segmenters (VW Polo, Toyota Yaris etc) maar iets hoger op de pootjes staan. Een relevant segment, want ook hier in de lage regionen qua prijs wil men wel eens hoger zitten. Een hoop merken sprongen op de behoefte van de klant en als resultaat zijn er momenteel meer dan twintig keuzes! Een segment wat zo relevant is zonder dat autoliefhebbers er echt warm van worden: je zou het bijna Autoblog goes Consumentenbond kunnen noemen. Eng, hè?
Crossoverzicht
Het overzicht, of crossoverzicht (ha ha) in dit geval, is natuurlijk in theorie gewoon het invullen van wat nummertjes. Dat hebben we dan ook gedaan, en dan komt onderstaande eruit:
Simpel, zo alles op een rijtje. Maar als (prijs)vergelijk voor de C3 Aircross, de reden voor dit compacte crossover overzicht, niet erg relevant. Je zou bijvoorbeeld kunnen zeggen dat volgens dit overzicht een Opel Crossland goedkoper is dan de C3 en dan heb je gelijk. Bij de C3 heb je dan echter wel een veel pittigere motor. Zoals de Crossland zijn er meer voorbeelden: auto’s die starten vanaf een zwakkere motor dan de C3 Aircross. Bij sommigen gaat het wat ver om het ‘lokkertjes’ te noemen, maar soms wordt het nogal bont en worden deze ‘schraapversies’ ook nog eens hard uitgekleed. De goedkoopste SEAT Arona krijgt niet eens volwaardige velgen!
Elke auto in het compacte crossover overzicht van vandaag is daarom vergelijkbaar aangekleed met de Citroën C3 Aircross. Daarom wordt in het uitgebreide overzicht hieronder een ‘relevante prijs’ genoemd. Dit betekent dat de uitvoering die vergelijkbaar is met de C3 Aircross, duurder uitvalt dan de vanafprijs. De prijs is gebaseerd op het hebben van een ten minste 110 pk sterke motor. Zo wordt het interessant of de goedkope auto’s dan ook goedkoop blijven. Het zorgt wel voor auto’s die juist méér pit hebben dan de C3 Aircross. Je moet het zo zien: bij elke auto hebben we voor je de versie gepakt die je minstens moet hebben voor een leuke auto. Het overzicht is als volgt:
Dacia Duster
Relevante prijs: 21.190 euro – 130 pk
Vanafprijs: 18.690 euro – 100 pk
Citroën heeft met de C3 Aircross een goede aanbieding, maar het kan altijd nóg goedkoper als je een segment deelt met Dacia. De Duster is belachelijk goedkoop. Als je met 100 pk genoegen neemt, kom je onder de 20.000 euro uit. Wil je toch iets meer pit, dan kun je ook een 130 pk sterke motor aan boord krijgen, optioneel zelfs met 4×4! Elke motor kan bij elke versie besteld worden en de iets pittigere motor kost 21.190 euro. Dat is minder dan de C3 Aircross. Waarom? Omdat het interieur van de Duster extreem basaal is en ook qua functies niet erg eruit springt. De C3 Aircross heeft in de basis al Lane Keep Assist en verkeersbordenherkenning, iets wat je bij de Duster niet eens kunt bestellen.
Waarom een Duster?
Omdat je echt het allerminste geld wil uitgeven.
Citroën C3 Aircross
Relevante prijs én vanafprijs: 23.090 euro – 110 pk
Goed, onze benchmark van de dag. De Citroën C3 Aircross krijgt standaard een best lekkere 110 pk sterke benzinemotor mee en dus al een paar fijne opties. Als je alle versies meerekent komt de Aircross al vrij laag uit, maar in dit overzicht waar we de iets dikkere motoren van elke auto meenemen is het de op één na goedkoopste. Wat is het bekende gezegde daarmee ook al weer? Juist. De C3 Aircross mag mee voor 23.090 euro.
Waarom de C3 Aircross?
Omdat je een goedkope auto wil waar toch nog het één en ander aan zit.
Toyota Yaris Cross
Relevante prijs en vanafprijs: 24.395 euro – 125 pk
De Citroën C3 Aircross heeft een geduchte concurrent erbij als het gaat om prijspakken. Toyota prijst de Yaris Cross namelijk op 24.395 euro en ook al is dat 1.000 euro duurder, dan krijg je wel wat meer. Forward Collision Warning bijvoorbeeld. En een 1.5 motor met 125 pk die je overigens optioneel kunt inwisselen voor een 1.5 Hybrid. Als je een auto zoekt met een lage vanafprijs maar dan wel een klein beetje extra, dan is de Yaris Cross een goede aanbieding.
Waarom een Yaris Cross?
Omdat je een pittige motor en wat leuke features wil voor weinig geld.
Skoda Kamiq
Relevante prijs: 24.490 euro – 110 pk
Vanafprijs: 23.990 euro – 95 pk
Skoda doet iets slims: je moet de Kamiq voorzien van een kleine motorupgrade om een vergelijkbare motor met de C3 te krijgen. Bij andere merken moet je dan ook gelijk een dikkere versie meenemen. Bij de Kamiq kun je de 110 pk sterke TSI ook koppelen aan de standaardversie die met 24.490 euro een lage prijs heeft. Dan is ‘ie nog wel wat kaal, zelfs cruise control eindigt dan op het lijstje met opties. De versie die je echt wil komt dus iets duurder uit, maar goed, het kan voor net geen vierentwintig-en-een-half-duizend euro. En daar gaat het om.
Waarom een Kamiq?
Omdat je een ruime, no-nonsense crossover wil die ofwel een goede deal ofwel een lekker aangeklede optie kan zijn.
Kia Stonic
Relevante prijs: 24.795 euro – 120 pk
Vanafprijs: 21.795 euro – 100 pk
De Kia Stonic is een twijfelgevalletje. De 100 pk sterke basisversie is een stukje goedkoper dan de C3 Aircross en het moet gezegd worden, het verschil tussen 110 en 100 pk ga je niet merken. Voor deze lijst vinden we de nét iets pittigere 120 pk versie een beter vergelijk. Helaas moet je dan ook een trapje omhoog op de lijst met uitvoeringen. Goed nieuws dankzij het feit dat je dan toch weer een paar opties meepakt, slecht nieuws dankzij het feit dat de prijs dan van een schappelijke net geen 22.000 euro naar bijna 25.000 euro schiet. Daar wordt deze budgetknaller een beetje ‘niks bijzonders’ van.
Waarom een Stonic?
Omdat je een goedkope crossover met optioneel een potent blokje en veel opties voor weinig geld wil.
Fiat 500X
Relevante prijs én vanafprijs: 24.990 euro – 120 pk
Echt Italiaans rijden voor minder dan 25.000 euro? Het kan! De Fiat 500X baseert zich niet op de 500 zoals de naam beweert, maar is een stuk ruimer dan de stadsrakker met die naam. De 500X komt standaard met een éénliter die 120 pk levert, een prima blok voor dit segment. Het is een gemiddelde auto die in het oog springt door zijn unieke styling. Bovendien zit er standaard al best een lekker set opties op, vergelijkbaar met de C3 Aircross. Dit is dan ook een zeer vergelijkbare auto met de Fransoos. Oh, en als je dieper in de buidel tast kun je de 1.3 motor bemachtigen die een zeer nette 150 pk levert. Een auto in dit segment wordt met zo’n motor aardig rap.
Waarom een 500X?
Omdat het uiterlijk je aanspreekt. Of omdat je de keuze wil uit twee lekker vlotte motoren.
SEAT Arona
Relevante prijs: 25.050 euro – 110 pk
Vanafprijs: 21.450 euro – 95 pk
Je kunt een Arona krijgen voor 21.450 euro, waarmee hij goedkoop is in dit compacte crossover overzicht. De vraag is of je het moet willen. Dit model is zo uitgekleed dat je zoals gezegd geen eens volwaardige velgen krijgt. Bovendien is de schraapversie genaamd Reference vastgeketend aan de 95 pk sterke 1.0 TSI, in plaats van de 110 pk sterke versie van die motor. Om die te krijgen moet je upgraden naar het pakket ‘Style’. Net als bij de Stonic een flinke bult geld erbij voor een potentieel zeer goedkope auto.
Waarom een Arona?
Omdat je een ofwel zeer goedkope ofwel zeer goed aangeklede auto met optioneel een hoop volwassen uitrusting wil.
Suzuki S-Cross
Relevante prijs én vanafprijs: 25.100 euro – 130 pk
De S-Cross is in alles lekker gemiddeld. Hij is groter dan de C3 Aircross, maar niet gigantisch. Hij heeft een sterkere motor dan de C3 Aircross, maar blinkt niet uit in snelheid. Hij heeft voldoende opties, maar deze kosten geld en de totale uitrusting is niet briljant. Vooral betrouwbare techniek en zes jaar garantie moeten de S-Cross apart zetten. En toegegeven, voor zo weinig geld 130 pk zonder in een kerker (Duster) te rijden, dat is een verkoopargument.
Waarom een S-Cross?
Omdat je een crossover wil die in alles gemiddeld is maar wel een pittige motor, bewezen betrouwbare techniek en zes jaar garantie heeft.
Hyundai Bayon
Relevante prijs: 25.795 euro
Vanafprijs: 21.695 euro
Als je met 100 pk genoegen neemt is het een ander verhaal, maar in het vergelijk met de C3 Aircross is de Bayon ‘gemiddeld’. Je moet namelijk naar het uitrustingsniveau Comfort om de 1.0 T-GDI met 120 pk te krijgen, zoals in de grote broer Kona. Toegegeven, dan krijg je wel wat meer opties voor je geld, maar wordt het niet de prijspakker die het voor 21.000 euro had kunnen zijn. Wel heb je relatief gezien technologie aan je kant met de Bayon, want de optielijst met het Comfort-pakket is aardig groot. Neem je wel genoegen met 100 pk, dan start de Comfort vanaf 23.695 euro en dat is best een goede deal.
Waarom een Bayon?
Omdat je een auto met relatief veel ruimte wil die toch compact is en wat leuke opties erbij krijgt.
Hyundai Kona
Relevante prijs én vanafprijs: 25.835 euro – 120 pk
De frisse Hyundai Kona is met zijn mild-hybrid éénliter motor een moderne frisse wind in het segment. Dat heeft zijn prijs. Hij is kleiner dan de C3 Aircross (vooral achter de voorstoelen). Wel krijg je standaard meer uitrusting mee en mag je optioneel een hele bult technologie verwelkomen. De Kona blinkt uit in rijeigenschappen, maar niet in snelheid en bouwkwaliteit. Wel staat Hyundai bekend om betrouwbaarheid.
Waarom een Kona?
Omdat je geen kinderen hebt en hybride techniek en technologie erg interessant vind.
Opel Crossland
Relevante prijs: 25.849 euro – 110 pk
Vanafprijs: 21.999 euro – 83 pk
De Crossland is er weer zo’n eentje in dit compacte crossover overzicht die goedkoper lijkt dan dat hij is. 21.999 euro is weinig geld voor dit segment, maar dan krijg je 83 hele pk’s aan boord. Voor een bepaalde groep kopers maakt dat niet uit, maar voor de liefhebber komt bij wijze van spreke een trekschuit nog sneller van zijn plek. De frisse Crossland kan echter met een breed scala aan motoren besteld worden, waarvan een 110 pk sterke driecilinder – het zal dezelfde zijn als de Aircross – gekoppeld wordt aan een iets dikkere versie. Schrapen kan, maar wij raden het niet aan.
Waarom een Crossland?
Omdat een C3 Aircross te leuk ontworpen is.
Nissan Juke
Relevante prijs én vanafprijs: 25.990 euro – 117 pk
De Nissan Juke is een interessante auto in dit segment. Hij lijkt bijna vergelijkbaar met de hoger geplaatste Toyota C-HR, een C-segment crossover. De Juke is echter gebaseerd op de Micra en weet dus verrassend ruim te zijn. Voor de rest is het lekker gemiddelde techniek die gedeeld wordt met Renault, behalve de voor de Juke unieke motor. Deze zit precies tussen de twee versies van de Renault Captur in – precies op het niveau van de C3 Aircross. Er zit in vergelijking met de Citroën iets meer op, het is wat meer ruimte en het kost meer.
Waarom een Juke?
Omdat je een relatief grote auto met een gemiddeld sterke motor wil.
Mazda CX-3
Relevante prijs én vanafprijs: 25.990 euro – 121 pk
De Mazda CX-3 is klein voor wat het is en de motor lijkt op papier niks bijzonders te zijn. Ook moet je al vrij snel bijbetalen voor opties. Het is typisch zo’n auto die je niet moet vergelijken met de C3 omdat ze uit ander hout gesneden zijn. De CX-3 moet het dan ook vooral hebben van zijn kwalitatief hoogstaande interieur en uitmuntend rijgedrag. Twee zaken waar Mazda veel aandacht aan schenkt.
Waarom een CX-3?
Omdat je de lekkerst sturende B-segment crossover wil.
Jeep Renegade
Relevante prijs én vanafprijs: 26.790 euro – 120 pk
De kleinste Jeep genaamd Renegade blijft het volhouden, ondanks dat de auto nergens echt in uitblinkt. In dit compacte crossover overzicht is hij nergens bijzonder slecht in, maar voor uitblinkers moet je deze skippen. Wel is het stoer om te kunnen zeggen dat je een Jeep rijdt en de 120 pk motor is een excuus om geld te besparen. Je wil eigenlijk gewoon die 1.3 liter met 150 pk waarmee je een vlotte tante koopt. Die prijst zichzelf eigenlijk een beetje deze lijst uit.
Waarom een Renegade?
Omdat je een Jeep wil en daar zo veel mogelijk geld op wil besparen (wat je niet moet doen).
Ford EcoSport
Relevante prijs én vanafprijs: 26.950 euro – 125 pk
Zo’n auto die eigenlijk met pensioen moet. De EcoSport is van origine Braziliaans en daar scoorde dit autotype al veel eerder. Op basis van de vorige Fiesta kwam daarom deze kleine crossover. De EcoSport heeft een prominent nadeel: de achterklep is een deur. Daar zat ooit een reservewiel. Die is al lang niet meer leverbaar. Een praktisch ongemak in een auto die niks meer dan een opgewarmd kliekje is. Het is vooral ouderwetse techniek met hier en daar wat nieuwe aankleding en nieuwe features om iets jonger te lijken. Doe jezelf een plezier en koop een Puma, tenzij je iets meer geld wil besparen en toch Ford wil blijven rijden.
Waarom een EcoSport?
Omdat je de niet de goede, maar de goedkope Ford wil.
Renault Captur
Relevante prijs: 27.390 euro – 130 pk
Vanafprijs: 24.690 euro – 100 pk
De Clio is een topverkoper en de Captur probeert dat succes naar de crossovers te vertalen. Het is zo’n auto die heerlijk gemiddeld is, zonder saai te worden. Je kunt hem namelijk gewoon krijgen in het oranje! Qua motoren een zelfde verhaal als de Duster, elke motor is in elke uitvoering beschikbaar, maar met ietsje meer pit wordt hij snel aardig duur. Ofwel met minder pk dan de C3 Aircross genoegen nemen, ofwel een lekkere vlotte kar binnenhalen voor net geen 27.500 euro. Opties moet je nog wel even in veelvoud aanvinken.
Waarom een Captur?
Omdat je zoals een hoop Nederlanders een gemiddelde en toch niet saaie Clio wil, maar geen zin hebt in een moeilijke instap.
Peugeot 2008
Relevante prijs: 27.810 euro – 130 pk
Vanafprijs: 26.310 euro – 100 pk
Ook hier weer een auto die veel onderdelen deelt met de C3 Aircross, maar duurder uitkomt. Zelfs de lauwe 100 pk versie is een klap duurder dan de C3 Aircross, omdat Peugeot iets meer op de dure tour moet gaan. De 2008 is dus meer auto, helemaal met de 130 pk motor aan boord. Ook val je meer op doordat de auto meer oog heeft voor design.
Waarom een 2008?
Omdat je een luxueuze uitstraling voor je geld wil en een C3 Aircross niet leuk genoeg ontworpen is.
Volkswagen T-Roc
Relevante prijs én vanafprijs: 28.890 euro – 110 pk
Deze telt eigenlijk niet mee, want de basis is een Golf. Een C-segmenter, dus. Toch weet Volkswagen deze net zo tussen de T-Cross en Tiguan te proppen dat hij best te vergelijken is met een aantal van de auto’s in deze lijst. Er is sinds 1 april 2021 een nieuwe basisversie en ook al is die nogal uitgekleed, je krijgt wel de 110 pk sterke TSI als standaard. Daarmee valt hij in dit vergelijk qua prijs nét onder de T-Cross, maar die laatste is voor dit geld met de 110 pk sterke motor iets dikker aangekleed. Bovendien kun je de T-Cross nu ook krijgen met een voordeligere vanafprijs, maar dan met slechts 95 pk.
Waarom een T-Roc?
Omdat je stiekem toch een C-segmenter wil en bereid bent alles op te geven voor standaard een iets minder armzalige motor.
Volkswagen T-Cross
Relevante prijs: 29.090 euro – 110 pk
Vanafprijs: 25.490 euro – 95 pk
Er valt niet zo veel te melden over de T-Cross als unieke keuze in dit compacte crossover overzicht. Standaard heb je een lekkere waslijst opties, maar met bijbetalen kan er altijd meer. Standaard heb je trouwens ook de ietwat luie 95 pk 1.0 TSI, voor net iets minder dan 30 ruggen kun je de betere 110 pk versie daarvan krijgen. Het is een manusje van alles, meester van niks: zoals het een Volkswagen betaamt.
Waarom een T-Cross?
Omdat je veel wil betalen voor een degelijke, gemiddelde crossover van een bekend merk.
UPDATE 1-4-2021: Volkswagen levert de T-Cross nu ook in een basisversie. Deze kost 25.490 euro en dan krijg je een 1.0 TSI met 95 pk, zonder de mogelijkheid voor een upgrade. Het is een erg kale versie, dus het vergelijk met de C3 Aircross is eigenlijk niet te maken (die heeft een dikkere motor en meer uitrusting).
Kia Niro
Relevante prijs én vanafprijs: 29.695 euro – 139 pk
De Niro heeft de krachtigste standaardversie in ons compacte crossover overzicht! Dat is omdat het een hybride is. De goedkoopste Niro heeft geen elektromotoren aan boord, maar profiteert van een ‘klassiek’ hybride systeem. Goedkoop is trouwens relatief en voor deze lijst onjuist, want hij kost net geen 30.000 euro. Dan heb je wel een flinke jongen met een waslijst aan opties, naast een 139 pk sterke hybride 1.4 T-GDi. Qua grootte is hij wellicht ietsje groter dan zijn rivalen in het B-segment, het feit dat hij hier staat is dan ook vooral vanwege zijn basis.
Waarom een Niro?
Omdat je vandaag op GroenLinks hebt gestemd.
Ford Puma
Relevante prijs: 29.825 euro – 125 pk
Vanafprijs: 24.765 euro – 95 pk
Zoals gezegd, als je écht graag een Ford wil, dan moet je deze Puma hebben. Een fris ontworpen compacte crossover die in dit overzicht net geen 30.000 euro moet kosten. Die 95 pk basismotor is namelijk gekoppeld aan een basisversie die geen potten breekt. De Titanium, de versie die standaard met 125 pk geleverd wordt, krijgt lekker veel opties mee (waaronder echt modern spul) en door zijn nieuwe basis en interieur voelt het allemaal lekker des Fords aan. Het kost wat, maar dan heb je een serieus goed sturende auto te pakken.
Waarom een Puma?
Omdat je genoeg geld hebt voor een auto die zeer bovengemiddeld is in van alles, in het specifiek rijgedrag.
Honda HR-V
Relevante prijs én vanafprijs: 29.970 euro – 130 pk
Tsja. Je kunt nu een HR-V kopen. Weet dan wel dat je nu al de duurste auto te pakken hebt uit dit compacte crossover overzicht met een eigenlijk iets te grote 1.5 motor, die gedurende dit jaar afgelost gaat worden door een compleet nieuwe auto. De Honda speelt in op kwaliteit en rijgedrag en qua grootte is het ook niet de minste. Maar een kooptip kunnen we het niet noemen.
Waarom een HR-V?
Omdat je dealer met prijzen stunt.
Opel Mokka
Relevante prijs: 30.299 euro – 130 pk
Vanafprijs: 26.299 euro – 100 pk
Ten slotte een auto die duur wordt vanwege zijn uitvoering. De basale versie van de Opel Mokka kost namelijk een stuk minder, maar die 100 pk motor is nét geen C3 Aircross. Het is verder wel een speels doch volwassen ontwerp met leuke personalisatiemogelijkheden en optioneel leuke motoren. Het is en blijft echter wel een Opel: degelijk en niks bijzonders op een hoop fronten.
Waarom een Mokka?
Omdat je niet wil opvallen, degelijk en volwassen wil rijden en een Crossland te saai vind maar een C3 Aircross te leuk.
Onbekende prijzen
Er zijn ook nog auto’s die we even niet in dit compacte crossover overzicht kunnen plaatsen. Deze zijn nog niet leverbaar. Wanneer hier prijzen van komen, worden ze toegevoegd.
Nieuwe Honda HR-V (eind 2021)
Johanneke zegt
De Suzuki s-cross en Vitara moet je hebben als 1.4 mild hybrid, die zijn zuiniger en vrijwel even duur als de normale 1.4.
Overigens zaten mijn ouders in dit segment te gluren, hadden inclusief opties zo’n 30k over voor een nieuwe hippe crossover. Heb ze even gewezen op 2019 en 2020 Lexus UX250. Daar gaan ze nu allereerst in proefrijden. Veegt de vloer aan met alles in dit lijstje. Zoiets:
Lexus UX 250h | Navigatie | Adaptive Cruise control
€ 33.750,00
https://link.marktplaats.nl/m1675845660?utm_source=android_social&utm_content=vip&utm_medium=android_social&utm_campaign=socialbuttons
pier zegt
Nieuw met jong gebruikt vergelijken gaat niet op. Zie dat een nieuwe UX 250h verkrijgbaar is vanaf € 45.595,-. Wel een leuke deal.
Johanneke zegt
Dat vind ik zo’n onzin. Natuurlijk kan je nieuw en gebruikt wel vergelijken. Het gaat er uiteindelijk om welk bedrag er van je rekening verdwijnt. En natuurlijk kan je de auto’s uit dit lijstje ook jong gebruikt vinden, zou ook mijn voorkeur hebben ipv gloednieuw. Als ik 60 was geweest en een vet hippe auto wilde hebben.
Loek zegt
@Johanneke: wat het ‘oneerlijk’ maakt is dat je zo’n zelfde jong gebruikte occasion kunt vinden van alles in deze lijst. Dat scheelt ook weer harde euro’s. Zo’n UX zit gewoon een prijsklasse en segment hoger en als je de eerlijke vergelijking wil: jong gebruikt vs jong gebruikt of nieuw vs nieuw.
Een derdehands BMW 530i is ook meer auto dan een vergelijkbaar geprijsde Citroën C1 maar eigenlijk is dat niet met elkaar te vergelijken ;)
Johanneke zegt
Absoluut, ik zeg dit zelf ook in mijn comment. Wat ik echter wil zeggen: mijn ouders waren gefocussed op nieuw, en wilden voor een suzuki vitara of s cross 1.4 mild hybrid gaan, mocht een proefrit bevallen. Dan zeg ik, kijk zeer jong gebruikt, en je rijdt voor dat geld luxer. Of bespaar euro’s en koop zo’n suzuki zeer jong gebruikt. Alsof je het verschil tussen een gloednieuwe en een auto die 5k gereden heeft merkt.
harrie zegt
Wat hebben we toch een hoop stoere sportieve mensen in Nederland.
faalhaas zegt
Ik vind 25K aan ekkermannen een hoop ekkermanen voor een B segmenter.
The Stig NL zegt
@faalhaas: Ekkermen?
saxoke zegt
Dankzij auto’s als deze Aircross heb ik een afkeer gekregen van kleine opgehoogde hokjes en Citroën in het algemeen. Als het een auto uit dit segment moet zijn, dan de Puma aub,
lekkerlinksrijden zegt
Ik denk dat de Kia Niro beter in het lijstje van de C-segment crossovers kan
Loek zegt
@lekkerlinksrijden: qua basis en motoren is hij relatief gelijk aan de Kona. Dat maakt het een beetje een B+ segmenter. Hij is lastig, geef ik toe ;)