Lamborghini heeft een terugroepactie op touw gezet voor de Urus. Dit is er aan de hand met de super SUV uit Italië.
Vroeger was het een gebruikelijke grap om te maken. Een Ferrari of Lamborghini is pas écht een supercar als deze in de fik is gevlogen. Die grap is al heel wat jaren verleden tijd, want van vuurtjes is nog nauwelijks sprake. Een goede controle én het bestaan van terugroepacties heeft daar zeker bij geholpen. In dit geval is de Lamborghini Urus onderdeel geworden van een terugroepactie. Ook dit heeft met een vuurtje te maken.
Nu is de Urus per definitie geen supercar en daar gaat een fik niets aan veranderen. Het is wél een Lamborghini en de Italiaanse autobouwer heeft nieuws voor eigenaren. Er worden wereldwijd 10.277 exemplaren van de Urus teruggeroepen. Het gaat hier om auto’s van modeljaar 2019 en 2020, geproduceerd tussen juli 2018 en juli 2020.
Reden voor de terugroepactie heeft te maken met de benzineleiding en verwante kabels. Deze constructie bevindt zich in een ruimte waar de temperatuur behoorlijk kan oplopen. Er bestaat een kans dat er brand kan uitbreken door de hoge temperaturen. Lamborghini roept de Urus terug er vervangt de kabels door exemplaren die gemaakt zijn van verstevigd materiaal. Uiteraard is dit geheel kosteloos.
Lamborghini laat tegenover Autoblog.nl weten dat Europese en dus ook mogelijk Nederlandse exemplaren van de Urus betrokken zijn bij de terugroepactie. De dealer neemt contact op met klanten om een afspraak te maken.
dendennis zegt
Moet ik er weeeer mee terug naar de garage…
Dutchdriftking zegt
Ach, mooie gelegenheid om de clientèle kennis te laten maken met een nieuw speciaaltje toch?
harrie zegt
Het bagagenetje voor je Prada tasjes kan scheuren en daarmee een gevaar vormen voor je chihuahua?
bierbuik zegt
@harrie: inderdaad, bij de terugroepactie wordt een extra fragiel netje geplaatst, voor de zekerheid
raoufff zegt
Het lijken wel Audi’s, moet niet gekker worden!
christian85 zegt
Ik snap zulk soort mogelijke mankementen nooit. Tijdens de engineeringsfase weet men toch ook dat het daar heet kan worden en de kabels wellicht niet tegen bestand zijn? Word het er dan toch bewust doorheen gedrukt of is het echt een gevalletje; oeps foutje, niet goed over nagedacht?
Richmond zegt
@christian85: dat is met de meeste tra. Fabrikanten vinden het goedkoper om het zo op te lossen dan zoveel extra testvoertuigen te ontwikkelen en zoveel miljoenen km te laten draaien om dit soort fouten eruit te halen. Klinkt heel tegenstrijdig. Ze accepteren een steeds grotere foutmarge in de producten en wachten tot de praktijk zegt het zijn nu zoveel auto’s, nu moeten we er iets mee.
bbjorn zegt
@benja01: maar ik heb eigenlijk geen berichten gehoord van Urussen die in de fik zijn gevlogen, dus hoe hebben ze dat ontdekt dan? Of door een eigen testmodel dat ze na zoveel jaar nog steeds rijden?
Richmond zegt
@bbjorn: ik werk bij een Peugeot dealer, toen we de tra kregen van de 107 met de achterste zijruiten had ik daarvoor ook nog geen een gehoord of gezien met kapotte ruiten en vervolgens kwamen ze elke dag in het nieuws. Zo is her met heel veel van die tra. Ze kunnen er pas een opstarten nadat er zoveel meldingen bij de importeur komen en die het weer doorgeeft aan de fabriek.
shalomleon zegt
Il heb jog nooit van brandstofkabels gehoord
shalomleon zegt
@shalomleon: ik* nog*
911targa zegt
Ja, dat is nieuw. Soms noem je dat ook elektriciteitskabel.
rikus zegt
@shalomleon: Wel van benzineleidingen?
joosstra zegt
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-