Files bestrijden is een lastige en ondankbare klus. Geregeld wanneer een knappe kop een goed idee heeft, blijken de resultaten in de praktijk tegen te vallen. Daarbij zijn veel ideeën nauwelijks bruikbaar doordat ze bijvoorbeeld teveel geld kosten of botsen met het milieu-eisen. De schadeverzekeraars rouwen in ieder geval niet om de files. In tegenstelling tot wat ik had verwacht, gebeuren er tijdens de file minder ongelukken dan zonder files.
Terwijl automobilisten veel hinder ondervinden van de files wrijven de verzekeraars in hun handen. “Als het stilstaat op de wegen, is er minder schade”, bevestigt woordvoerder Willem Kok van Centraal Beheer Achmea in een bericht in De Telegraaf van vandaag. Kok heeft geen exacte cijfers, maar zijn gevoel zegt dat het toegenomen aantal files en opgebroken wegen tot minder botsingen leidt. Feit is namelijk dat er in vergelijking tot een paar jaar geleden, op maandag morgen, een gevoelige ochtend, minder telefoontjes binnen komen van automobilisten die een ongeluk hebben gehad.
Ik dacht altijd dat er tijdens de file juist meer ongelukken gebeuren. Doordat je continue bezig bent met optrekken en remmen en de aandacht in een file gemakkelijk verslapt, zit je voor je het weet op de bumper van je voorganger. Is mij persoonlijk al eens overkomen (bron: nu.nl).
silasse zegt
Ik ben alerter tijdens een fille.
Maar tegelijk heel boos en soms rijdt ik dan tegenover gestelde richting om de fille te vermijden (Een slechte gewoonte van mij).
Zoef de Haas zegt
Het is niet uitgesloten dat dit gemanipuleerde informatie is, heel selectief.
Wat moeten we hiervan denken:
“Kok heeft geen exacte cijfers, maar zijn gevoel zegt dat het toegenomen aantal files en opgebroken wegen tot minder botsingen leidt.”
Dat bevestigt dus mijn vermoeden dat vele wegenwerken opzettelijk worden gedaan om het autoverkeer te hinderen.
Enne…nog iets: de reden dat de overheid auto`s haat zit `m er in dat dat mensen zijn die zichzelf besturen, en zelfbestuur…dat kan niet getolereerd worden!