Met deze extra trage Lucid rijd je alsnog iedereen zoek. Dus waarom doorsparen voor een snellere?
Het is misschien vreemd van ons om te horen, maar bij veel elektrische auto’s heb je niet ‘de snelste’ nodig voor de beste ervaring. Sterker nog, soms is het zelfs andersom. Zo had onze @wouter aanzienlijk meer lol met de BMW i4 eDrive40, dan met de i4 M50.
Bij Lucid kwam de Air er aanvankelijk als Dream Edition. Deze had een miljoen pk, miljard koppels en kon een topsnelheid halen waren een concorde bij in het net valt. Zonder gekheid: er zit veel te veel vermogen in: 1.111 pk en 1.390 gaat natuurlijk helemaal nergens over.
Liever halen ze 400 kilogram weg dan dat ze 400 pk erbij doen. Maar ja, dat is bij een elektrische auto als de Lucid Air best lastig.
Extra trage Lucid Air Touring
Wat dat betreft komt deze Lucid Air Touring dicht in de buurt van wat je eigenlijk moet willen. Kijk, in principe is het nog altijd een Lucid Air, dus een heel erg fraaie en originele sedan. Net zolang, net zo breed en ongeveer even hoog als de snellere en luxere versies. Je kan er met net zoveel personen in.
De motor is alsnog goed voor 430 pk en ja, dat is kleine 800 pk minder dan de allerdikste (de Sapphire). Maar alsnog is 430 pk toch veel power? Van 0-100 km/u doet deze instapper in 4,5 seconden. Qua range is het een beetje afhankelijk van wat je wil. Kies je voor 20 inch wielen, dan kom je 634 km ver. Je kan de range vergroten als je opteert voor de kleinere 19 inch patta’s: daarmee haal je 675 km! Die zijn nog goedkoper ook.
Standaard de juiste aandrijving
Een groot verschil met de andere Lucid Air-modellen is de aandrijving. De Pure heeft standaard achterwielaandrijving. Precies zoals het hoort, volgens de wet van @jaapiyo. Je kan overigens de Pure ook bestellen met vierwielaandrijving.
Dan heb je niet één, maar twee motoren en een systeemvermogen van 480 pk en een systeemkoppel van 600 Nm. Deze sprint in 3,8 seconden naar de 100 km/u. De accu is dezelfde 88 kWh-unit als de RWD-variant, maar door een iets hoger verbruik kun je ‘slechts’ 660 km halen volgens de WLTP.
Dan hebben we uiteraard ook de grootste reden voor je om de Luci Air Pure te kiezen: de prijs! Voor 88.000 euro heb je er eentje (configureren kun je hier). Alsnog veel geld, maar beter in verhouding in vergelijking met de Tesla Model S (die dik 95 mille kost).
Benieuwd wat @wouter eigenlijk vind van de Dream Edition? Check dan onderstaande video:
cossiekiller zegt
Je zal er wel de berg mee op geraken, maar 1111pk is veel meer beter.
Onehp zegt
Tja, de meeste EVs accelereren snel genoeg. Bewust de traagste versie van de goedkoopste (voor de benodigde ruimte) snel ladende 800V BEV gekocht, want die komt het verst en laad snelst en is dus in de praktijk de snelste optie voor het geld. En basisversie is 300kg lichter dat is mooi meegenomen en helpt de rijbeleving…